Het winnende team van de Johan Frisoschool. (foto: Marcel Monteba)
Het winnende team van de Johan Frisoschool. (foto: Marcel Monteba)

Johan Friso schooldamkampioen

17 november 2018 om 11:01 Algemeen

Dat was nog niet eerder voorgekomen: liefst 88 kinderen streden in De Doorbraak om het schooldamkampioenschap van Wageningen en dat van Bennekom. De thuishaven van de Wageningse topdamclub bijkans uit z’n voegen. Liefst 22 viertallen waren van de partij met een of meer pupillen- (groep 7 en 8) en/of welpenteams (groep 2 t/m 6). Doordat in Bennekom de plaatselijke damclub is opgeheven kregen de scholen uit Bennekom nu een podium bij WSDV.

WAGENINGEN/BENNEKOM – Na zes ronden toonden in het totaalklassement de pupillen van de Johan Frisoschool zich de besten. Dat gebeurde na een nek-aan-nek-race met de pupillen van de Brinkschool. Beide Wageningse scholen wonnen vijf van hun zes wedstrijden en speelden tegen elkaar gelijk. De grootste beker ging naar de Johan Friso omdat die sterkere tegenstanders had getroffen. De Prinsenakkerschool eindigde met negen punten als derde en mag zich schooldamkampioen van Bennekom noemen.
Het eerste welpenteam was dat van de Montessorischool. Het sprokkelde zeven punten bijeen, net zoveel als de pupillen Wilhelminaschool en het tweede welpenviertal van de Brinkschool, maar beschikte over betere weerstandspunten. De Montessorischool mocht zich in deze categorie derhalve kampioen van Wageningen noemen. In Bennekom ging de titel naar de Eben Haëzerschool.
De beste teams mogen 12 januari meedoen aan de halve finales voor het kampioenschap van Gelderland. Dat zijn voor Wageningen bij de pupillen ook nog Johan Friso 2 en bij de welpen de Brinkschool 2 en 3. Voor Bennekom zijn dat de pupillen van de Eben Haëzerschool en de welpen van de De Kraatsschool.
Burgemeester Geert van Rumund, die damzaken thans in zijn portefeuille heeft, reikte met een voor allen toepasselijk woord de prijzen uit.
Bij de pupillen scoorden Wageningers Frank de Bruijn en Teun Beysens evenals Bennekommer Erik van Wingerden het maximale aantal punten. Bij de welpen werd Wageninger Csongor Bartfai topscorer met tien punten. Al deze dammertjes zijn producten van de befaamde jeugdopleiding van WSDV. Na afloop kreeg iedereen een damkaart voor tien gratis lessen, elke vrijdagavond van 18.30-18.45 in De Doorbraak, Grintweg 324A.

Volle bak in De Doorbraak. (foto: Marcel Monteba)
advertentie
advertentie