Nieuwe ketels voor Stadsbrouwerij Wageningen.
Nieuwe ketels voor Stadsbrouwerij Wageningen. Foto: Dennis Lebbing

Nieuwe ketels Stadsbrouwerij Wageningen

4 december 2018 om 10:09 Algemeen

Afgelopen weekend zijn de eerste zes vergistingsketels voor de nieuwe brouwerij van Stadsbrouwerij Wageningen gearriveerd.

WAGENINGEN - Na vijf jaar brouwen op het industrieterrein en een verbouwing van een half jaar komt het einde van de verhuizing van de brouwerij in zicht. Over enkele weken worden ook de nieuwe brouwketels verwacht. De brouwers verwachten dat vanaf begin 2019 de nieuwe brouwerij in Wagenings stadscentrum een feit is.
De onderdelen van de brouwerij worden door de brouwers zelf ontworpen en de constructie vindt voornamelijk in Nederland plaats. Deze ketels zijn gebouwd in Lichtenvoorde. Brouwer Stefan: “Door de keuzes die we maken is onze brouwerij straks optimaal flexibel om zowel de lichtste als de zwaarste bieren te maken. Ook kunnen we met deze installatie leuk variëren met grondstoffen zoals verschillende granen. Deze flexibiliteit is uniek voor de schaalgrootte en geeft ons een mooi concurrentievoordeel op de markt van de kleine brouwerijen.”

Additioneel is vorige week zondag bekend gemaakt dat het Wagenings Hout Bruin door Bierconnaisseurs is geselecteerd voor de Nederlandse Favoriete Bierlijst 2018.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie