Koninklijke onderscheiding voor Diederic Klapwijk

1 november 2018 om 09:40 Algemeen

Woensdag 31 oktober is Diederic Klapwijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet voor betere voedingszorg. Hij ontving de onderscheiding uit handen van de Wageningse burgemeester Geert van Rumund tijdens het mini-symposium ‘Voeding in de Revalidatie’.

WAGENINGEN – Burgemeester Van Rumund roemde zijn inzet om voeding en zorg aan elkaar te verbinden. Als gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei, waar hij ook jarenlang medisch bestuurslid was, vervulde hij een pioniersrol op het gebied van voedingszorg. Als medeoprichter en voorzitter van Alliantie Voeding in de Zorg zette hij het belang van goede voeding voor preventie, ziekte en herstel op de kaart. Hij was gefascineerd door de effecten van voeding en wilde dit inzetten om de gezondheid van patiënten te verbeteren. Dankzij zijn grenzeloze enthousiasme en zijn visionair leiderschap wist hij vele partijen te betrekken en te inspireren, wat heeft geleid tot een brede maatschappelijke impact.

De Alliantie Voeding in de Zorg is trots op de bevlogenheid waarmee Klapwijk zich inzette om voeding een belangrijkere rol in ziekenhuizen en andere zorginstellingen te geven. Met humor en daadkracht bouwde hij vele samenwerkingsverbanden op en profileerde de Alliantie Voeding op regionaal en nationaal niveau. Hij was de motor achter de realisatie van hét Voedingsziekenhuis, zoals Ziekenhuis Gelderse Vallei inmiddels landelijk bekend is. Samen met Wageningen University & Research stimuleerde hij de kennisontwikkeling rond voedingszorg.

Klapwijk is nu adviseur van de Alliantie Voeding. Vanuit die rol vraagt hij meer aandacht voor voeding in het revalidatietraject. Klapwijk sprak op dit symposium vanuit zijn eigen ervaringen. Ongeveer een jaar geleden liep hij door een val ernstig traumatisch hersenletsel op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie