Bertus heeft ruim vijf jaar in de Wageningse Bluesband Sinner's Prayer gespeeld. (foto: Eric Blankestijn)
Bertus heeft ruim vijf jaar in de Wageningse Bluesband Sinner's Prayer gespeeld. (foto: Eric Blankestijn)

“Geef mij maar een stevige Blues”

17 oktober 2018 om 09:31 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Bertus Blankestijn aan de beurt.

Naam: Bertus Blankestijn.
Geboren: Op 22 juni 1955.
Woonplaats: Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: In december 42 jaar getrouwd met Wil, twee zonen René en Eric, twee schoondochters Melody en Ingeborg en opa van een geweldig kereltje Lenn.
Hobby’s: Muziek, voetbal en modelbouw.
Opleiding: LTS, vier jaar avondschool LTS, avondmavo en twee jaar cursus fotografie.
Huidige beroep: Al ruim 44 jaar werkzaam bij de Bibliotheek van de Wageningen Universiteit, huidige functie Senior Digitaliseren.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het bewerken van papieren versies naar digitale versies, storingen/fouten oplossen en de samenwerking met je collega’s.
Verder actief: Opgegroeid in een muzikale buurt, van Uvenweg/Vanenburgstraat, dus vanaf mijn 14e actief geweest in de muziek. In het laatste band, de Wageningse Bluesband Sinner’s Prayer, daar heb ik ruim vijf jaar als zanger/gitarist is gespeeld. Helaas twee jaar terug mee moeten stoppen vanwege gezondheidsredenen.
Stamcafé: Heb ik niet al ga ik elke maand wel naar de Patio waar de Wageningse Bluesclub altijd prima bands heeft staan.
Favoriete club: Feyenoord, van jongs af aan in hart en nieren.
Krant: De Stad Wageningen.
Muziek: Hell’s Session van Livin’ Blues, hierdoor ben ik in 1969 verslaafd geraakt aan de blues. Maar Led Zeppelin, Rory Gallagher, Deep Purple komen ook regelmatig aan bod. Tegenwoordig luister ik vaak naar de Italiaanse Jimi Barbiani Band.
Sport: Voetbal, maar ik kijk ook naar wielrennen, formule 1 en darten.
Vakantieadres: Gewoon in Nederland. Er zijn nog zoveel mooie plekjes in dit land. Sinds de jongens de deur uit zijn pakken wij tijdens de vakantie verschillende hotels in verschillende provincies.
Slecht in: Nee zeggen, de rest moet je aan andere vragen.
Goed in: Organiseren en contacten leggen.
Hekel aan: Als je een live band staat te kijken en te luisteren en dat er dan gigantisch gekletst wordt, ga bij elkaar op visite zou ik zeggen als je wilt praten.
Spijt van of over willen doen: Nergens spijt van, ik kijk alleen maar terug op de leuke tijden in het verleden.
Goede voornemens: Nog heel lang genieten van mijn gezin. Ik hoop over twee jaar met pensioen te kunnen gaan na 50 jaar werken en misschien ook nog eens definitief te stoppen met roken.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ooit weer eens samen met mijn zoons op het podium staan, het mooiste wat er is.
Lelijkste plekje in Wageningen: De hele Stadsbrink.
Mooiste plekje in Wageningen: Uiterwaarden, Belmonte, binnenveld er zijn zoveel mooie plekken in Wageningen, kortom kan niet kiezen.
Estafettestokje gaat naar: Joek Landman.
Omdat: We zijn al ruim dertig jaar maatjes en we houden beide van goede bluesmuziek onder het genot van een heerlijk Belgisch biertje.

advertentie
advertentie