Dag van de Grebbedijk

17 oktober 2018 om 09:25 Algemeen

Het projectteam van de Grebbedijk houdt op zaterdag 20 oktober de derde editie van de Dag van de Grebbedijk. Het programma richt zich op zowel de dijkversterkingsopgave, als op de totale gebiedsontwikkeling van de uiterwaarden bij Wageningen.

WAGENINGEN - Op die dag kunnen de plannen worden ingezien in de binnenstadwinkel van Wageningen. Verder worden er op verschillende plaatsen in Wageningen en op de Grebbedijk activiteiten georganiseerd door partners en buren zoals een rondvaart over de Nederrijn of een excursie in de uiterwaarden om bijzondere vogelsoorten te ontdekken. Kijk voor meer informatie en het dagprogramma op www.grebbedijk.com/te-doen-op-de-grebbedijk/kalender/item/dag-van-de-grebbedijk

Onlangs presenteerde het projectteam van de Grebbedijk in Theater Junushoff de drie kansrijke alternatieven voor zowel de dijkversterking, als de gebiedsontwikkeling. Gedurende de afgelopen twee jaar heeft het projectteam van de Grebbedijk intensief samengewerkt met omwonenden, ondernemers, verenigingen en andere Wageningers. Een sterk participatietraject waarin iedereen mee kon denken en zijn of haar ideeën over de Grebbedijk kon laten horen. Tijdens de Dag van de Grebbedijk is het projectteam aanwezig in de Binnenstadswinkel om vragen te beantwoorden en toelichting te geven op de drie kansrijke alternatieven. Bovendien valt De Dag van de Grebbedijk binnen de Week van Ons Water. Van 17 tot 24 oktober worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten in het hele land georganiseerd.

advertentie
advertentie