Lois Canters thuis aan zijn werktafel met PC. Hij is al 86, maar met computerprogramma's kan hij prima overweg.
Lois Canters thuis aan zijn werktafel met PC. Hij is al 86, maar met computerprogramma's kan hij prima overweg. "Ik ga door tot de 100, dan kijk ik wel weer."

Inkijkje in groot fotoarchief over Wageningen

17 oktober 2018 om 08:51 Algemeen

WAGENINGEN - Meer dan 130.000 foto’s van Wageningen heeft Aloysius Canters (86) op zijn computer. Hij bladert er regelmatig in. Opvallende foto’s deelt hij dan op internet.

Voor velen is Canters een bekende Wageninger. Men kent hem van feestartikelenwinkel Het Masker en het lokale Canters-tv.

Canters fotografeert al meer dan veertig jaar. Hij houdt ervan om te laten zien wat hem opvalt in de stad. Recent maakte hij bijvoorbeeld foto’s van de sloop van het Biotechnion op de Dreijen. “Er is zoveel gesloopt door de jaren heen. En ik heb allemaal foto’s van hoe het eerst was en nu is. Dat wil ik delen met de mensen.”

Wagenings fotoalbum

Om zijn foto’s te tonen heeft hij nu een goede plek gevonden: Het Wagenings Fotoalbum. Dit is een pagina op Facebook waarop iedereen die er lid van is foto’s kan plaatsen. Foto’s die een verhaal vertellen over het huidige Wageningen of het Wageningen van vroeger. Jan Elsenaar van RTV Rijnstad is beheerder en plaatst veel foto’s en verhalen. Canters is van plan eens per week foto’s te plaatsen. Een reportage over Lois Canters is te zien op Facebookgroep Wagenings Fotoalbum

tinyurl.com/a-canters

advertentie
advertentie