Gijs Aartsen neemt afscheid van de Albert Heijn.
Gijs Aartsen neemt afscheid van de Albert Heijn. Foto: Rick Praamstra

Na veertig jaar voet van het gaspedaal

Algemeen

Door Rick Praamstra

Gijs Aartsen neemt na veertig jaar afscheid van het supermarktwezen. Hij stopt per 2 november bij de Albert Heijn Bennekom waar hij in 2015 filiaalmanager van werd. De Bennekommer wil minder werkuren maken en maakt de overstap naar de bouwwereld waar hij woningen gaat opleveren.

BENNEKOM - Het kruideniersgen zit diep in het DNA van de 58-jarige Gijs. Als jongen hielp hij al mee met zijn ouders die een kruidenierswinkel in Bennekom runden. Als volwassene was het dan ook een logische stap carrière te maken binnen de supermarktwereld. Hij vervulde allerlei functies totdat in november 2015 de cirkel rond was en hij aan de slag ging als manager bij de Albert Heijn in zijn Bennekom.

Gijs Aartsen stopt
bij de Albert Heijn

Gijs is nog steeds met alle plezier manager, maar hij voelt tijdens de zomervakantie dat hij maar lastig herstelt van het werk. De concurrentie is groot en dat betekent dat er keihard gewerkt wordt. Gijs neemt amper gelegenheid voor rustmomenten. Hij probeert het wat rustiger aan te doen en wat meer op afstand leiding te geven. Maar hij merkt dat dit niet in zijn aard zit, hij werkt graag tussen zijn mensen en wil zichtbaar zijn voor de klanten met het gevaar roofbouw te plegen op zijn lichaam. “Ik ben een druk baasje. Ik wil wel af te toe de rem intrappen, maar dan schiet mijn voet toch weer een beetje naar rechts en druk ik voorzichtig het gaspedaal weer in.”

Klantencontact
Zijn job in Bennekom was de leukste in zijn veertigjarige loopbaan in het supermarktwezen. Onder zijn leiding werkte de Albert Heijn meer samen met het Bennekoms verenigingsleven en deed de supermarkt veel aan goede doelen. Gijs kijkt ook terug op bijzondere klantenacties als het Bennekomse Monopolyspel. “Dat is iets blijvend dat je over tien jaar nog steeds kunt spelen.”

Het klantencontact zal hij koesteren, ook al vindt hij dat hij soms een betere gastheer had mogen zijn. “Ik zat altijd te sjeezen met de mouwen opgerold. Daardoor kon ik niet altijd met klanten een praatje maken. De klanten moeten het me maar vergeven.” Het allerleukste van zijn baan zat ‘m in de kleine dingen, zoals een tafeltje met gratis water toen het afgelopen zomer zo onvoorstelbaar warm was of het observeren van zijn bejaarde moeder. “Het klinkt misschien een beetje soft, maar ik kom mijn moeder regelmatig tegen in de supermarkt. Dan zit ze op een bankje en trekt ze haar jas uit. Dat zie ik dan van een afstandje. Zij loopt tegen de 90, ik vind het leuk dat ik haar bezoekjes nog kon meemaken.”

Aandacht
Gijs laat een prima ingespeeld team achter. “We zijn positief-kritisch naar elkaar en durven elkaar de waarheid te vertellen. Er hangt een ons-kent-ons-sfeer in onze supermarkt, waardoor er persoonlijke aandacht is voor elkaar en ook ook veel aandacht is voor de klant. Het is een sterke club mensen waar ik zeer prettig mee heb samengewerkt.” De opvolger van Gijs is Frank van Heusden.

advertentie
advertentie