Foto: Guy Ackermans
Foto: Guy Ackermans

Koninklijke onderscheiding voor dr.ir. Fré Pepping

7 oktober 2018 om 13:15 Algemeen

WAGENINGEN - Vrijdagmiddag 5 oktober heeft burgemeester G.J.M. van Rumund een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Fre Pepping. De heer Pepping is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Hij ontving de onderscheiding voor zijn grote inzet voor het professionaliseren van de PhD (promotie) opleidingen. Als stuwende kracht en managing director van de opleidingsschool VLAG (Voeding, Levensmiddelentechnologie, Agrobiotechnologie en Gezondheid) heeft de heer Pepping vele researchgroepen van verschillende richtingen bij elkaar gebracht en heeft zich bijzonder ingezet voor fondsenwerving.

De oprichting en ontwikkeling van Phd en Msc-opleidingen in verschillende Afrikaanse landen heeft geresulteerd in zeer succesvolle ‘scholen’, met een sterke band met Wageningen. De persoonlijke inzet van de heer Pepping voor de opzet van opleidingen heeft mede bijgedragen aan de wereldwijde toppositie die de WUR nu inneemt.

De heer Pepping is als vrijwilliger actief binnen de Wageningse Zwem en Poloclub De Rijn. Ook zet hij zich als secretaris in voor diverse externe stichtingen zoals de
Judith Zwartz foundation en de Edema-Steernberg foundation.

De vele activiteiten van de heer Pepping hebben voor de samenleving een bijzondere waarde en zijn decoratie is daarvoor een mooie erkenning.

advertentie
advertentie