Kelly van Buiten
Kelly van Buiten Foto: Alex van Zaanen

Kelly van Buiten bereikt halve finale in belgium junior

24 september 2018 om 10:39 Algemeen

HERSTAL – Op de Belgium junior international wist badmintonster Kelly van Buiten uit Wageningen door te dringen tot de halve finale in het gemengd dubbel. Samen met Wessel van der Aar groeide ze in het toernooi en wisten daardoor zichzelf op het podium te zetten

Op 21 tot en met 23 september werd in België onder de rook van Luik de Belgium junior international gespeeld. Een toernooi voor spelers onder 19 jaar en onderdeel van een internationaal circuit georganiseerd door de Badminton World Federation (BWF). Kelly kwam op dit toernooi uit voor de onderdelen singel en gemengd dubbel, met Wessel van der Aar. In de singel wist ze knap te winnen met 21-17 en 21-6 van de nummer 3 geplaatste speler uit Tsjechië. In de volgende ronde stuitte ze op stevige tegenstand van de degelijk spelende Belgische speelster Siebelijn de Sutter welke dan ook met een 3 setter werd verloren. In het gemengd dubbel wist Kelly zich op vrijdag een plaats veilig te stellen voor de kwart finale welke op zaterdagochtend werd verzilverd. In de halve finale bleek het geroutineerde koppel Matthias Kicklitz en Thuc Phuong Nguyen uit Duitsland en latere toernooi winnaars net iets sterker en werd de wedstrijd nipt verloren met 23-21 en 22-20. Wetende dat dit de eerst keer was dat ze samen speelden een uitstekend resultaat.

De resultaten zijn een mooi prestatie van de Wageningse die de na een tijd van hard trainen zich nu weer wat meer op de internationale toernooien gaat richten. Voor oktober staat een u17 toernooi in Oostenrijk en een u19 toernooi in Finland op de kalender.