Afbeelding

Het kan altijd erger... maar je moet er wel even doorheen

1 mei 2018 om 11:31 Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week: Dinie Verbeek.

Naam: Dinie Verbeek Greeve.

Geboren: Ras echte Wageningse. Kun je vaak wel horen...

Woonplaats: Wageningen

Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben 29 jaar geleden verliefd geworden op Albert Verbeek en dit jaar zijn we 25 jaar getrouwd. We hebben een dochter Manuela, schoonzoon Pascal en een zoon Mike. En we hebben een hondje Binkie. Een kleine stoute jack russel.

Hobby’s: Voetbalclub WVV Wageningen runnen. Ik ben daar kantinebeheerder en manusje van alles. Vorige maand nog het zilveren vignet gehaald voor de gezonde sportkantine. Verder vind ik fietsen heerlijk, altijd grote tassen aan het stuur. Of voor mezelf of voor WVV Wageningen. Carnaval vieren bij CV de Pretkeujes. Ook zo’n club waar je altijd welkom bent. Eigenlijk vind ik veel dingen wel leuk om te doen.

Opleiding: LEAO en Management assistente MBO en nog wat cursussen waaronder Engels en mijn EHBO diploma heb ik op zak.

Huidige beroep: Management assistente bij Wageningen University & Research. Ik werk fulltime bij Biometris, leerstoelgroep Wiskundige- en Statistische methode.

Wat vind je leuk aan dit werk: Mensen kunnen helpen en zaken regelen. Of het nu een reis boeken is of een stapel examens kopiëren, je kunt je collegae daarmee op weg helpen. Congressen organiseren vind ik ook erg leuk. Ook maak ik weleens een proefschrift op voor een promovendi. Ook erg leuk om dan uiteindelijk een mooi boek te maken.

Verder actief: Ik ben vrijwilliger en verantwoordelijk voor de bar en keuken bij WVV Wageningen. Als het nodig is, ben ik ook samen met Evert Groeneveld EHBO’er. En ik organiseer vaak activiteiten en eens per jaar een herdenkingstoernooi voor Michiel Hendriks. Dat is een eer om te mogen doen. En uiteraard met de kerst gourmetten met 80 man!. Iemand zei als je een hartoperatie moet ondergaan dan zegt de chirurg, maak maar dicht, het hart is groen wit.

Stamcafé: We drinken vaak koffie bij De Tijd. Altijd lachen met de eigenaar Remco. Hij pest Albert altijd graag. Onze kroegtijd is eigenlijk een beetje voorbij.

Favoriete club: Ajax en WVV Wageningen waar onze zoon voetbalt. Dit jaar zijn bij het eerste de prestaties niet zo heel goed, maar de sfeer blijft goed. Ook bij de lage senioren is het altijd gezellig. Wageningen is een club waar iedereen welkom is en je lekker jezelf kunt zijn.

Favoriete krant: De plaatselijke kranten.

Favoriete CD/muziek: Ik luister het liefst naar oude disco. Maar een goede Nederlandstalige meezinger vind ik ook soms leuk, niet zo’n smartlap. Maar iets met een stevige beat vind ik ook lekker. Belangrijkste vind ik dat het niet stil is.

Favoriete sport: Voetbal.

Favoriete vakantieadres: We gingen toen de kinderen klein waren altijd met de bus naar Spanje met een grote groep. Ik vond dat heerlijk! Nu zijn we al elf jaar niet meer op vakantie geweest. Maar als we wel eens een dagje naar Scheveningen gaan, voelt dat ook als vakantie.

Slecht in: Goed voor me zelf zorgen. Ben altijd voor anderen bezig. Ben de laatste maanden flink ziek geweest door terugkerende Astma. Maar toen ik naar zes dagen ziekenhuis opname weer thuis kwam vond ik het al moeilijk om een kopje thee te vragen.

Goed in: Organiseren en regelen. Of het nu een feestje is of een belangrijk congres. Ik doe het wel effe.


Hekel aan: Leugenaars en mensen die je gebruiken. Zo vaak mijn kop gestoten. Als je alleen maar goed bent als je iets voor iemand doet dan haak ik al snel af. Toen ik ziek was heb ik zoveel berichtjes en kadootjes gehad van de mensen bij het voetbal, collegae en echte vrienden. Voelt toch als waardering en dat terwijl je niet veel kan.

Spijt van of over willen doen: Mijn man heeft sinds een paar weken zijn rijbewijs en sinds een week hebben we een auto. Ik zei gister tegen hem hadden we dat maar dertig jaar eerder gedaan. Dat onafhankelijke gevoel.

Goede voornemens: Weer snel de oude worden. Heb flink ingeleverd door mijn Astma. Daar moet ik snel mee leren omgaan en weer alles kunnen wat ik altijd heb gedaan. Mijn motto is ‘het kan altijd erger...maar je moet er wel even doorheen’.

Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik weet het niet. Ik ben altijd snel tevreden en kan van kleine dingen genieten. Als mijn kinderen en man maar gelukkig zijn, ben ik het ook.

Lelijkste plekje in Wageningen: Het Atlas gebouw als je Wageningen binnen komt. Ik vind het net een gevangenis. (sorry werkgever).

Mooiste plekje in Wageningen: Sportpark de Zoom waar onze club zich bevindt. Zomers als het mooi groen is, is het zo rustgevend.

Estafettestokje gaat naar: Klae Dekens.

Omdat: Zij is een hele goede vriendin van mijn dochter en net voor zichzelf begonnen als schoonheidsspecialiste. Haar mooie bedrijf heet Skin Institute de Vallei. Ze doet haar werk met liefde en dat merk je meteen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie