WAVV spits Mike Molenaar werd gevloerd: stip. Molenaar kreeg even later de rode kaart. (foto: gertbudding.nl)

WAVV blijft in race voor promotie

30 april 2018 om 11:14 Algemeen

WAGENINGEN – De strijd tussen WAVV en Germania (3-0) was op het sportpark Van Ketwich Verschuur zondag een sensationele ontmoeting. De grote boosdoener was scheidsrechter Arns die strooide met zeven gele kaarten, twee rode en beide clubgrensrechters waren in de tweede helft niet meer welkom en moesten vervangen worden.

Door Gert Budding

“Ik dacht dat ik alles al had meegemaakt in het amateurvoetbal”, grapte een bestuurslid van Germania. “Maar dit slaat werkelijk alles.” Maar ook de spelers waren debet aan de kaartenregen. “Het waren allemaal vervelende overtredingen, praten en soms onbeheerste acties. Dat tolereer ik niet”, vertelde de scheidsrechter die er ook een paar keer naast zat. Maar hij kon niet meer vertrouwen op zijn assistenten en vertelde hen dat ze in het tweede bedrijf niet meer welkom waren. WAVV startte in ieder geval fris en fruitig en lepelde de bal over weinig schijven in het zestienmetergebied. Daar moet het toch gebeuren, moet oefenmeester Roland Lieftink zijn spelers hebben voorgehouden in de strijd om het kampioenschap en een periodetitel. En dat wierp vruchten af. De overtuiging van de Wageningers spatte ervan af. Na precies vijf minuten kreeg Mike Molenaar al twee prima kansen. Na een kwartier viel het doek voor Germania. Mike Jansen scoorde beheerst. Toen kwam arbiter Arns in beeld en strooide kwistig met gele prenten, vijf voor Germania en twee voor de Wageningers.

Na de pauze kreeg WAVV het even lastig, maar de spelers van Lieftink vochten als leeuwen en hielden het hoofd tamelijk koel. Tot de 56e minuut. Mike Molenaar werd binnen het zestienmetergebied van de sokken gelopen: penalty. Hij wilde de bal klaarleggen, maar werd gehinderd door de Germania doelman. Molenaar duwde volgens scheidsrechter Arns de keeper in het gezicht. Rood. “Hij moet gewoon de handjes thuishouden.” De strafschop werd door Peer Aldenkamp gemist. Maar niet veel later ging Nick van Ginkel prima door en tikte binnen nadat de doelman de bal uit zijn handen liet glippen: 2-0. Een paar minuten later redde WAVV-goalie Dennis van Meerten prachtig met zijn voet. In de laatste seconden van de pittige wedstrijd kreeg WAVV een strafschop. Marco van Rooijen werd onreglementair gestopt. Van Rooijen maakte het karwei zelf af: 3-0.
WAVV heeft nog enkele pittige wedstrijden voor de boeg om te promoveren naar de zondag eerste klasse. De ploeg van trainer Lieftink heeft veel verliespunten door diverse oorzaken moeten incasseren.