Han ter Maat is teruggetreden als lid van de gemeenteraad.
Han ter Maat is teruggetreden als lid van de gemeenteraad.

Han ter Maat heeft de gemeenteraad verlaten

17 april 2018 om 12:19 Algemeen

WAGENINGEN - Han ter Maat is teruggetreden als lid van de gemeenteraad. De nummer twee van de Stadspartij had gehoopt op een nieuwe periode als wethouder, maar nu het er op lijkt dat zijn partij geen deel gaat uitmaken van het nieuwe college, is er voor hem een nieuwe situatie ontstaan.

“Ik heb me de vraag gesteld of ik de functie van gemeenteraadslid naar behoren zou kunnen vervullen, wetende dat ik vier jaar lang als wethouder heb gefunctioneerd. Het antwoord op die vraag blijkt uiteindelijk ontkennend te zijn”, zo laat Ter Maat in een brief aan de gemeenteraad weten. Ook als de Stadspartij met een andere wethouder in het college deel zou hebben, was Ter Maat gestopt als raadslid, weliswaar deels om andere redenen.

In zijn brief laat Ter Maat weten dat hij graag zo snel als mogelijk duidelijkheid wil scheppen. Daarom treedt hij nu al af als gemeenteraadslid. “Ik vind het bij nader inzien belangrijk dat vanaf het allereerste moment de fractie van de Stadspartij kan optreden in dezelfde samenstelling als nadien, los van de uitkomst van de coalitieonderhandelingen.’’

In de raadsvergadering van afgelopen maandag is Ter Maat als raadslid vervangen door Klaas de Weerd, de nummer zes op de lijst van de Stadspartij. Ter Maat blijft de komende tijd nog wel in functie als demissionair wethouder. Dit blijft hij doen totdat het nieuwe college van burgemeester en wethouders van start gaat.

advertentie
advertentie