Voor de veertiende keer zal de boekenmarkt in Wageningen worden gehouden.
Voor de veertiende keer zal de boekenmarkt in Wageningen worden gehouden.

Met busjes vol boeken op de boekenmarkt

17 april 2018 om 12:17 Algemeen

WAGENINGEN - Op zaterdag 21 april van 10.00 tot 17.00 uur wordt reeds voor de veertiende maal de Wageningse boekenmarkt gehouden in het centrum van Wageningen. Voor menig kraamhouder en bezoeker inmiddels een bekend evenement, maar daarom vaak niet minder gevarieerd en verrassend.

Kinderboeken, literatuur, fantasy, non-fictie: boeken in alle genres krijgen een plek op één van de 150 kramen. Daarnaast kan er genoten worden van verschillende activiteiten voor jong en oud, zoals onder andere poppentheater van Rik Rikken, de Knutselbus, de Literaire Snackbar en muziek van Madlot.
Wat ooit begon als een goed idee van Hanny Pijnenburg (Colors Worldfood), Betsy Zaayer (bblthk) en Marian Heij (boekhandel Kniphorst) en zijn eerste vorm kende met een op zich al gezellige hoeveelheid van 40 kramen groeide uit tot een aanzienlijke markt. “En het is ieder jaar de moeite van het organiseren waard”, zegt Rick Breg van de bblthk, die al sinds jaar en dag een belangrijke motor vormt van de organisatie. Hoewel het weer meestal doet wat april wil en de markt dus een enkele keer wat doorbuigt onder regenwater op het marktkraamdoek, weten vele boekenliefhebbers het Salverdaplein en het Raadhuisplein hoe dan ook te vinden. Er is ook een ruilkraam van de bblthk en net als voorgaande jaren is ersprake van een muzikale aankleding. Die wordt dit keer verzorgd door de Wageningse muzikanten ‘Madlot’. Ook stadsdichter Ivanka de Ruijter zal een bijdrage leveren. Beide ‘acts’ bewegen zich over het marktterrein, net als de steltlopers. Voor de jongere bezoekers is er om 10.30 uur een poppentheatervoorstelling en zal vanaf 12.00 uur de Knutselbus zijn opwachting maken voor de trappen van het gemeentehuis. Ook aan tussendoortjes is gedacht: de Literaire Snackbar zal van de partij zijn en laat je gedichtjes uit een automatiek trekken.

advertentie
advertentie