De onvermoeibare Robin Straathof in actie voor de heren van De Rijn.

Genoeg kansen, maar geen winst voor waterpoloërs De Rijn

16 april 2018 om 12:55 Algemeen

WAGENINGEN - De heren van De Rijn reisden afgelopen zaterdag af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen DJK-ZAR. In het eerste kwart waren er vele kansen, waarvan er slechts één werd benut. Luuk van Amersfoort zorgde voor de 0-1 voorsprong voor De Rijn. Het tweede kwart bood qua spel minder spektakel, maar wel meer doelpunten en een achterstand van 4-2. Twee gemiste strafworpen en een aantal onbenutte overtalsituaties in het derde kwart zorgde ervoor dat het verschil opliep naar vier doelpunten in het voordeel van DJK-ZAR. In het laatste kwart werd door veel inspanning van De Rijn het verschil nog teruggebracht tot twee doelpunten. Einduitslag: 7-5. Doelpunten De Rijn: Luuk van Amersfoort (2), Coen Laban (2) en Stijn Hekhuis. De dames van De Rijn speelden uit tegen ZPC Amersfoort. De Amersfoortse dames maken nog kans op het kampioenschap en dat was terug te zien in het spel. De tegenstander speelde scherp counterspel en liet daarbij in de eerste twee kwarten weinig kansen onbenut. De dames van De Rijn hadden geen geluk in de afronding, waardoor de tussenstand was uitgelopen naar 8-1. Het derde en het vierde kwart toonde een ander spelbeeld. Het counterspel werd zeer goed verdedigd en er kwamen ook meer kansen. Het was niet voldoende om de spanning terug te brengen, maar de schade bleef daardoor wel beperkt. Einduitslag: 11-3. Aankomende zaterdag spelen beide teams hun laatste competitiewedstrijd in Wageningen.