Afbeelding

Kantjils clubkampioenschappen

16 april 2018 om 13:07 Algemeen

WAGENINGEN - Altijd een hoogtepunt in het badmintonjaar: de clubkampioenschappen van de Kantjils. Bij de mannen werd Martijn Wargers weer kampioen, voor de zesde keer op rij en voor de tiende keer in totaal, hoewel Evert Jan Jacobsen het in de finale lang spannend wist te houden. Martijn won ook de dubbel met Kevin Li en de mix met Emeli Verlouw, hij won kortom alles wat hij winnen kon.

Bij de vrouwen won Sharon Hendriks opnieuw, bij haar zat de spanning in het feit dat ze zichzelf had opgelegd dat ze haar prestatie van vorig jaar wilde evenaren. Met Erna van der Meijde samen won ze ook de dubbel.

Bij de oudere jeugd won Merle Smit alles. In de mix speelde ze met Mathijs Oosterlee, in de dubbel met Klasina Koumans. Kampioen werden verder Gust Verhees (herenenkel) en Nero Bastiaanse (Nederlands jeugdkampioen) samen met Mathijs in de herendubbel.

Bij de jonge jeugd (jongens en meisjes t/m 10 jaar) won Detmar Immerzeel. En Detmar is nog maar net lid. Zijn vader, Maarten Immerzeel, viel ook al op door zijn goede spel, hoewel ook hij pas in september is gaan badmintonnen.

Badminton staat bekend als campingspelletje, maar in de zaal wordt het snel serieuzer, en als je bij de top komt is het ronduit zwaar. Na boksen en squash staat het op de derde plaats van intensieve sporten. Nu duurt een wedstrijd niet lang, hooguit drie kwartier, maar als je in alle spelsoorten meedoet, moet je in poules van 4 of 5 spelen, en dat telt aan. Zo’n Merle Smit bijvoorbeeld, net 16, speelt dan al gauw 12 wedstrijdjes of meer, dat is 4 al 5 uur inspannend bezig zijn. Zo wordt een snelheidssport ook een duursport.