Foto: De Wageningse carnavalsverenigingen hielden zaterdagmiddag een kleurrijke en smaakvolle optocht. (foto: gertbudding.nl)
Foto: De Wageningse carnavalsverenigingen hielden zaterdagmiddag een kleurrijke en smaakvolle optocht. (foto: gertbudding.nl)

Sfeervolle carnavalsoptocht

12 februari 2018 om 22:43 Algemeen

WAGENINGEN – De samenwerking en gedegen voorbereiding tussen de Wageningse carnavalsverenigingen wierp zaterdag haar vruchten meer dan af. Daarbij heeft de stad een knusse winkelstraat en dat verhoogd de sfeer tijdens de traditionele carnavalsoptocht. De carnavalsverenigingen, De Deurdouwers, De Pretkeujes, De Vadaenotten en De Berggeiten, stonden opnieuw borg voor een gezellig in de winkelstraat en later op de markt. Daar werden de prinsen en prinsessen evenals de jeugdprinsen, door burgemeester Geert van Rumund feestelijk onthaald en kregen op het bordes de stadsleutel overhandigd. Dagen achtereen was de stad Wageningen omgedoopt tot Jolleberg. De hoogste carnavalsonderscheiding, het Wagenings Wiel, kreeg de onvolprezen Hilly Jansen voor haar grote diensten voor carnavalsvereniging de Deurdouwers.

Zij regelde kaartavonden en ging ook langs de deuren om lootjes te verkopen. Burgemeester Geert van Rumund had aanvankelijk niet in de gaten dat de Wageningse in een rolstoel zat.

“Dan gaan wij toch gewoon de trap af”, was het laconieke antwoord van de burgervader. Op het moment toen zij het Wageningse Wiel kreeg aangeboden, was ze duidelijk aangeslagen en liet haar tranen de vrije loop.

Door geheel carnavalesk Wageningen werd zij uitbundig gefeliciteerd. Geert van Rumund was echter nog niet klaar met het uitdelen van de onderscheidingen. De jury bestond dit jaar uit één man voor het beoordelen van de best verklede groep: Geert van Rumund. “Daar zal ik wel voor op mijn donder krijgen, maar dat moet dan maar.” Hij maakte een opvallende keuze. “Het was erg moeilijk om eén prijswinnaar aan te wijzen”, vertelde hij op een volle markt. “Daarom ben ik van het vaste protocol afgestapt en ook daar zal ik wel commentaar op krijgen”, lachte Van Rumund. De groepen ‘Het Piratenfestijn’ van de Pretkeujers en ‘De Wereldgroep’ van de Vadaenotten werden door hem gekozen als het best verkleed. Later bracht het Wagenings College een bezoek aan de carnavalsverenigingen.

advertentie
advertentie