Gezellige kerstmarkt met veel muziek

Algemeen

WAGENINGEN - Of het net als afgelopen weekend gaat sneeuwen is nog onzeker, maar op zaterdag 16 en zondag 17 december hult de Wageningse binnenstad zich wel in kerstsfeer. In het centrum is een kerstmarkt met tientallen kramen, zijn er diverse muzikale kerstoptredens, kunnen bezoekers op de foto met de kerstman en zijn er gratis winterse versnaperingen.

Zaterdag werkt de organiserende Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) samen met de warenmarkt. Bij de fontein op de Markt is er een feestelijke tent met de drive in show van DJ Alex van Manuel. In diezelfde tent treden de Musical Kids op van 11.00 tot 12.30 uur, het koor Punt Uit zingt ‘s middags in vier sessies en Rutger van Barneveld gaat kerstliederen zingen. Maar ook elders in de stad is er van alles te doen. Naast de tientallen kerstkramen is er op het Serreplein gratis glühwein en chocomel (zolang de voorraad strekt). Saxplosief, onderdeel van studentenorkest De Ontzetting, speelt van 11.00 tot 12.30 uur op het Serreplein. Iedere bezoeker kan met de kerstman op de foto, die kan later gedownload worden van de facebookpagina Wagenings Fotoalbum.
Zondag is de kerstman ook aanwezig. Veel winkels in de stad openen dan van 13.00 tot 17.00 uur de deuren en ook de kerstkramen zijn weer aanwezig. Het koor Future en muziekvereniging Excelsior verzorgen van 13.00 tot 17.00 uur diverse optredens verspreid door de stad.
Op woensdag 20 en zaterdag 23 december werken de SOW en de warenmarkt ook samen. Bezoekers kunnen dan een ritje maken met de arrenslee. Daarnaast is er voor iedereen op de markt gratis glühwein, chocomel, erwtensoep en stol (zolang de voorraad strekt). Voor de laatste kerstaankopen is er op zondag 24 december nog een koopzondag.

advertentie
advertentie