Afbeelding

Vijf jaar Odensehuis Gelderse Vallei

11 november 2017 om 10:46 Algemeen

WAGENINGEN - Stichting Odensehuis Gelderse Vallei viert op zondag 12 november, de datum van oprichting, haar vijfjarig bestaan. De stichting werd opgericht om vanuit een laagdrempelige ontmoetings- en informatiecentrum perspectief te bieden aan mensen met dementie en hun naasten. Wekelijks worden zij gastvrij ontvangen en gestimuleerd om op eigen kracht en vanuit de eigen regie een levenslijn te vormen, waardoor isolement voorkomen wordt. Louisa Bosker is sinds de oprichting de bevlogen coördinator van dit huis.
Louisa Bosker: “Ik ben meer dan tevreden met vijf jaar Odensehuis Gelderse Vallei. In 2013 begonnen wij in het Koetshuis, met één vrijwilliger, één bezoeker en één activiteit: schilderen. Het aantal bezoekers groeide snel en verhuisden wij op 21 september 2014 naar het voormalig universiteitsgebouw van Landmeetkunde op de Wageningse berg. Dit is voor de bezoekers een fijne plek, waar zij zich gesteund voelen, geactiveerd worden en waar het normale leven voor doorgaat. Door mee te bewegen met de bestaande behoefte konden we de afgelopen vijf jaar groeien.

Het Odensehuis wil voorkomen dat mensen door hun ziekte geïsoleerd raken, geen initiatieven meer nemen en in een sociaal isolement raken.

Louisa Bosker: “Een deelnemer bepaalt zelf wanneer en hoe laat hij komt en of hij meedoet met een activiteit, die georganiseerd wordt op basis van de vraag op dat moment. Het gaat bij ons allereerst om het zien van de mens en niet de ziekte. Onze kracht is om mensen met verschillende mogelijkheden, verschillende talenten en met een diversiteit aan kwetsbaarheden volledig in hun eigen kracht te zetten. Het ziekte georiënteerd denken, het beperking gericht denken is zo dominant in onze samenleving en dat willen wij graag doorbreken”.

Belangstellenden zijn van 10.30 tot 16.30 uur van harte welkom! Als u van plan bent om te komen graag aanmelden via post@odensehuisgelderland.nl .

Ook na 12 november organiseert het Odensehuis elke maand diverse activiteiten om aandacht te vragen voor hun doelgroep.

advertentie
advertentie