Elo Jansen legt de laatste hand aan een kerstboom op de kerstafdeling bij Tuincentrum De Oude Tol. Groen en zilver zijn belangrijke kleuren die komende winter de overhand gaan krijgen. (foto: Kees Stap)
Elo Jansen legt de laatste hand aan een kerstboom op de kerstafdeling bij Tuincentrum De Oude Tol. Groen en zilver zijn belangrijke kleuren die komende winter de overhand gaan krijgen. (foto: Kees Stap)

De Oude Tol bestaat 45 jaar

7 november 2017 om 19:44 Algemeen

WAGENINGEN - Tuincentrum De Oude Tol viert deze week haar 45-jarig bestaan. Bezoekers worden van donderdag 9 t/m zaterdag 11 november getrakteerd op wat lekkers. In het tuincentrum zijn daarnaast tal van aanbiedingen en elke klant ontvangt bij de kassa een cadeautje. Elke dag een ander cadeautje, dus het loont de moeite om drie dagen lang even langs te komen. Zeker ook omdat vorige week de laatste hand is gelegd aan de prachtige kerstafdeling.

Eigenaar Elo Jansen is trots op het jubileum: “Mijn vader is hier op de Grintweg op de grens van Wageningen en Bennekom in 1972 begonnen met het tuincentrum, met ernaast een boomkwekerij en een hoveniersafdeling. In de loop der jaren is het bedrijf in meerdere stappen uitgebreid. In 2003 heb ik De Oude Tol samen met mijn vrouw Elisabeth overgenomen. Ik ben dankbaar dat we deze week het 45-jarig jubileum samen met mijn ouders kunnen vieren.”

‘Net even anders’. Dat is het motto van Tuincentrum De Oude Tol. Het wordt volgens Jansen waargemaakt door het bijzondere assortiment en door de service en het advies van de medewerkers. “We onderscheiden ons met bijzondere planten, sfeerartikelen en kerstartikelen. Onze leveranciers beamen dat. Zij denken met ons mee met unieke items, ze vinden het leuk dat daar bij ons plek voor is. En natuurlijk waarderen onze klanten het ook. Zij komen speciaal naar De Oude Tol uit de wijde regio; van Ede tot Tiel, van Veenendaal tot Heteren en van Oosterbeek tot Bennekom.”

De Oude Tol besteedt veel aandacht aan service en tips voor de klanten. “Onze medewerkers hebben veel kennis van groen en decoratie en kunnen uitstekend advies geven”, legt Jansen uit. “Welke plant kan achter glas in de zon, welke plant moet je waar in de tuin zetten, welke combinaties werken wel en niet.

Op onze website www.tuincentrumdeoudetol.nl en op onze Facebookpagina geven we elke week actuele tips en regelmatig hebben we evenementen en workshops in het tuincentrum.”

Het 45-jarig jubileum is overigens geen reden om tevreden achterover te leunen. Integendeel, Jansen heeft mooie nieuwe plannen voor De Oude Tol. “Voor veel mensen is een bezoek aan een tuincentrum een beleving. We zien steeds meer groepen die er echt een dagje uit van maken. Daarom gaan we begin volgend jaar beginnen met een eenvoudige horeca. De bezoekers kunnen dan bij ons genieten van koffie of thee met gebak, een heerlijke lunch, of een high tea.”

advertentie
advertentie