Mireille Baart trekt veel bekijks als ze op de Me-Mover traint in het Binnenveld.
Mireille Baart trekt veel bekijks als ze op de Me-Mover traint in het Binnenveld. (Foto: )

Atlete Mireille Baart op de weg terug

Door Kees Stap

Argeloze wandelaars en fietsers kijken vreemd op als ze Mireille Baart voorbij zien komen in Noordwest of het Binnenveld. Is het een fiets? Is het een step? Is het een apparaat om te langlaufen? Mireille moet lachen om die vergelijkingen: "Het zijn twee apparaten waarmee ik ondanks een blessure toch kon trainen voor het hardlopen. Zonder mijn voeten te belasten, behield ik daarmee mijn conditie."

Wageningen - Dat de alternatieve trainingen hebben geholpen, bewijst de uitslag van de halve marathon in Leeuwarden. Daar werd de atlete van Pallas '67 onlangs eerste in een tijd van 1 uur en 20 minuten, slechts één minuut boven haar persoonlijk record. Deze prestatie was een opsteker na ruim een jaar vol blessureleed. Nadat 2017 juist een succesvol jaar was, met als hoogtepunt de Nederlandse titel op de marathon, ging het begin 2018 mis. Mireille liep een blessure op in haar voet. Lange tijd was onduidelijk wat er aan de hand was, en diverse behandelingen mochten ook niet baten. Zelfs wandelen deed pijn.

Alternatief trainen
na blessure

Via een collega kwam Mireille in aanraking met de ElliptiGo. "Daarvoor ben ik haar nog steeds zeer dankbaar. Met dat apparaat kon ik lekker buiten sporten, de muren kwamen inmiddels behoorlijk op me af. Ik trainde wel het zwemmen en fietsen, ik doe namelijk ook aan triatlon, maar ik kon nog geen tien passen hardlopen zonder pijn, en dat doe ik toch het liefst. Wat was het fijn dat ik met de ElliptiGo weer iets kon doen wat een beetje op hardlopen leek zonder pijn te voelen in mijn voet! Ik begon met korte stukjes, en in overleg met de sportarts kon ik het ElliptiGo-en vrij snel uitbreiden. Toen mijn blessure eindelijk over was en ik weer kon hardlopen, realiseerde ik me dat het goed zou zijn om met regelmaat een hardlooptraining te vervangen door een alternatief dat minder belastend is waardoor ik wellicht toekomstige blessures kan voorkomen. Ik probeer graag iets nieuws uit en zo kwam ik ook uit bij de Me-Mover. Waar de training op de ElliptiGo het hardlopen simuleert, lijkt de Me-Mover meer op traplopen en het is daarmee een goede aanvullende krachttraining."


Mireille is blij dat ze inmiddels bijna weer op het niveau van haar topjaar 2017 zit. Toch is ze voorzichtig over haar sportieve ambities. "Ik wil eerst een paar halve marathons lopen, in het najaar wil ik me graag weer aan een hele marathon wagen. Waar ik die ga lopen weet ik nog niet. Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat ik goed naar mijn lichaam moet luisteren, dat is een goede les geweest. En ik ben dolblij dat ik de ElliptiGo en de Me-Mover heb leren kennen. Ook nu ik blessurevrij ben, blijf ik ze absoluut gebruiken als aanvulling op mijn hardlooptrainingen. De mensen in Noordwest en het Binnenveld kunnen dus ook de komende tijd verbaasd blijven kijken als ze me voorbij zien komen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden