Afbeelding

Brons voor Valerie Buijse bij NK Schermen

Algemeen

Afgelopen weekend heeft Valerie Buijse (12 jaar) van Schermvereniging La Prime uit Wageningen twee keer een bronzen plak gewonnen op het Nederlands Jeugdkampioenschap Schermen in Breda. Eerst zaterdag in haar eigen leeftijdscategorie (U12)  en vervolgens op zondag in een categorie hoger (U14) waar ze het opnam tegen 1 of 2 jaar oudere opponenten.

Met deze prestatie bekroonde ze een uitstekend seizoen waarin ze op 21 nationale en internationale jeugdschermtoernooien in Nederland, Duitsland en Denemarken maar liefst 4 keer goud, 5 keer zilver en 9 keer een bronzen medaille won.

Zaterdag schermde Valerie in haar eigen categorie (U12) een sterke poule, waarin ze 5 van 6 partijen gewonnen won. In de halve finale verloor ze van de latere Nederlandse kampioen.

De dag erna deed ze voor het eerst mee bij de pupillen (13-14 jaar). Ook hier wist ze de voorronde met 4 keer winst en slechts 1 verliespartij af te sluiten. In de 2 jaar oudere opponent vond ze uiteindelijk haar meerdere waardoor ze een twee bronzen bokaal mee naar huis mocht nemen.

Valerie schermt nu al 5 jaar floret bij Wageningse Schermvereniging ‘La Prime’ waar ze les heeft van maître Erik Bel. Haar successen zijn zowel te danken aan zijn goede lessen als ook aan haar plezier in het schermen en inzicht in het spel. Het juist die combinatie van techniek, inzicht,  tactiek, karakter en snelheid, die je moet hebben om een goede schermster te worden. 

Afbeelding
advertentie
advertentie