Afbeelding

Wageningse proeverij in wijngaard

Algemeen

WAGENINGEN - Wat is nu de typische smaak van de nieuwe Wageningse wijn en wat eet je daar lekker bij. Marina van Paassen, van Marina Passie voor Koken, organiseert samen met het Wagenings Wijngoed een uitgebreide wijnproeverij met hapjes in de wijngaard. Deze speciale proeverij vindt plaats op zaterdag 1 juli tussen 15.00 en 17.00 uur. Aanmelden kan nog tot 24 juni.

Deze week staan de druivenranken in bloei. De trossen zijn in aanleg al zichtbaar en kleine witte bloemetjes zorgen straks voor goedgevulde druiventrossen. Het voorjaar is tot nu toe heel goed. De zon en deze warme dagen zijn precies wat de wijngaard nodig heeft. De takken (ook wel scheuten genoemd) die dit jaar de druiven geven, buigen soepel naar links en naar rechts en staan al goed in het blad. Met dit mooie weer zie je de plant bijna groeien.

Nieuw dit jaar is dat het Wijngoed elk weekend open is tussen 13:30 en 17:30 uur. De eerste drie weken leverde dat enthousiaste reacties op van bezoekers. “Ik wist niet dat er een wijngaard in Wageningen was”, bekenden sommige bezoekers uit de regio eerlijk. Anderen kwamen doelbewust. Zo reed een stel zelfs uit Zoetermeer speciaal voor de wijngaard naar Wageningen en genoot van ons Gelderse paradijsje.

Aanmelden voor de proeverij op 1 juli kan (tot 24 juni) via wijngaard@wageningswijngoed.nl en/of info@marinapassievoorkoken.nl. De kosten zijn €25,00 per persoon. Dieetwensen? Laat het ons even weten bij aanmelding. Kunt u niet op 1 juli, of is de proeverij al vol, dan is er in alle zomerweekenden gelegenheid om eens een kijkje te komen nemen.

Het Wagenings Wijngoed ligt dichtbij de Geertjesweg in Wageningen. U kunt parkeren tegenover Geertjesweg 55. Volg vervolgens het bospad circa 250 meter. De ingang van de wijngaard ligt aan de rechterkant, bij de kruising met het Klompenpad. Meer informatie over de wijngaard: www.wageningswijngoed.nl.

advertentie
advertentie