Afbeelding

Nieuwe korfbalcomplex wordt een stuk duurder

28 februari 2017 om 16:38 Algemeen

Door Kees Stap

WAGENINGEN - Het nieuwe korfbalcomplex aan de Marijkeweg wordt veel duurder dan vooraf was ingeschat. Na de aanbesteding van het project blijkt dat het geplande budget van 3.675.000 euro niet toereikend is. Vanwege de economische opleving in de bouwwereld zijn de prijzen flink gestegen. Bouwbedrijven geven aan dat de kosten tussen de 750.000 en 1.300.000 euro hoger liggen.

Van het oorspronkelijke bedrag zou de gemeente 2.550.000 euro betalen, de korfballers van KV Wageningen dragen 1.125.000 euro bij. Volgens wethouder Han ter Maat overleggen gemeente en KV Wageningen op dit moment of er bespaard kan worden op het zogenaamde programma van eisen. “Dan moet je denken aan een kleinere kantine of een andere overspanning van de hal. Wellicht komen we via zo’n besparing toch in de buurt van het gereserveerde bedrag. Tegelijkertijd moeten we wel aan de regels van de aanbestedingswet blijven voldoen.”

Volgens Ter Maat zet de nadelige uitkomst van de aanbesteding druk op het oplevermoment van de sporthal. “Wij spannen ons samen met KV Wageningen in om oplevering rond de zomer van 2018 mogelijk te maken. Mocht blijken dat het pakket aan besparingsmogelijkheden ontoereikend is om binnen begroting te blijven, dan gaan wij de gemeenteraad om extra budget vragen. De bijdrage van KV Wageningen verhogen we niet.”

advertentie
advertentie