Organisator Machteld Speets heet de bezoekers van de Beursvloer welkom. Foto: Kees Stap
Organisator Machteld Speets heet de bezoekers van de Beursvloer welkom. Foto: Kees Stap Foto: Kees Stap

Wageningers helpen elkaar een beetje op de Beursvloer

Algemeen

Door Kees Stap

WAGENINGEN - De bblthk was maandagavond omgetoverd in één grote romantische datezaal voor de Valentijnseditie van de Beursvloer. Honderden vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijven ontmoetten elkaar in een informele setting. Ze gingen met elkaar in gesprek om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Dat bleek heel wat te zijn.


De Beursvloer Wageningen is een initiatief van het Vrijwilligers Centrum Wageningen. Het is een concept om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te bevorderen. Maatschappelijke organisaties hebben vragen voor ondersteuning, bedrijven bieden die aan. Vraag en aanbod kunnen de meest uiteenlopende vormen aannemen.
Organisator Machteld Speets heette iedereen van harte welkom en toonde zich meer dan tevreden met de massale opkomst. “Wageningers gaan elkaar vanavond een beetje helpen. Hiermee maken we de stad een beetje mooier voor inwoners, bedrijven, organisaties en bezoekers. De Beursvloer is een avond voor ondernemende mensen. Dat zijn types die over de grenzen van hun eigen bril, visie, missie, omzet durven te kijken. Partijen die elkaar in het dagelijks leven niet of nauwelijks ontmoeten kunnen heel veel aan elkaar hebben. Die mensen proberen wij vanavond aan elkaar te koppelen.”
Er waren gastvrouwen en -heren aanwezig om bezoekers aan elkaar te koppelen. De gastvrouwen en –heren waren min of meer bekende Wageningers die allemaal een groot netwerk hebben. Wie iets zocht of aanbood, kon zich bij hen melden. Het was ook mogelijk om een blind date te regelen met iemand die je helemaal nog niet kende.
Natuurlijk werden de nodige matches gesloten. Zo gaan Mycocycling en THUIS samenwerken. De paddenstoelenkwekers gaan workshops geven. In ruil daarvoor wordt THUIS een afhaalpunt voor lokale oesterzwammen. Cleophas foodconsultancy doneerde een laptop aan vluchtelingenwerk, als tegenprestatie gaat een vluchteling een heerlijke maaltijd bereiden. Annelies en Tiny van De Gele Knalpot, een activiteitenclub voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, hadden ook een goede avond: “Het was een superavond, we hebben veel nieuwe mensen ontmoet. En we hebben interessante contacten gelegd met Proef Wageningen Magazine en met de mensen achter de Happietaria.”
Nog niet alle gevraagde of aangeboden diensten leverden een match op. Die worden binnenkort geplaatst op www.beursvloerwageningen.nl, zodat ze komend jaar wellicht alsnog resultaat

advertentie
advertentie