Afbeelding

Nieuwbouw op lelijkste plek

Algemeen

WAGENINGEN - Al jaren wordt het in de Estafetterubriek van deze krant genoemd als het lelijkste plekje van Wageningen; het braakliggende terrein van Kirpestein op de hoek van de Ritzema Bosweg en de Churchillweg. Maar daar komt een eind aan. Als alles volgens plan verloopt, wonen er na de zomer van 2019 in totaal 128 studenten.

Door Kees Stap

Studentenhuisvester Idealis en de ontwikkelaar van Kirpestein hebben vorig jaar een schetsplan gemaakt voor het terrein. Met de bouwhoogtes wordt aangesloten met de gebouwen die in de omgeving staan. Voor Kirpestein wordt een bouwhoogte voorgesteld van maximaal 21 meter. 

De bouwhoogte van het woongebouw op de hoek Churchillweg - Stadsbrink is circa 25 meter. De provincie en de molenaar van De Vlijt stemmen nu in met het plan, daarom gaat het college van burgemeester en wethouders de formele procedure starten om het plan te realiseren.

Wethouder Han ter Maat: “Wij zijn heel blij dat er na jarenlange stilstand eindelijk schot zit om deze haveloze plek aan te pakken. Het plan voorziet in een lang gekoesterde wens om op deze entree van de stad iets moois te ontwikkelen. Inwoners noemen deze plek vaak het lelijkste plekje van Wageningen en dat ben ik met ze eens.”

Het schetsplan wordt de komende tijd voorgelegd aan de omwonenden en belanghebbenden. Vervolgens wordt het bestemmingsplan aangepast om studentenhuisvesting mogelijk te maken. De verwachting is dat het plan dit jaar aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De start van de bouw zou in het gunstige geval in de tweede helft van 2018 kunnen starten. De eerste studenten kunnen er een jaar later wonen.

advertentie
advertentie