Er werd in het duel op het kunstgrasveld in Wageningen tussen SKV en SDS' 55 fel, maar fair gestreden. Foto: gertbudding.nl
Er werd in het duel op het kunstgrasveld in Wageningen tussen SKV en SDS' 55 fel, maar fair gestreden. Foto: gertbudding.nl

Ludo Oosting schiet SKV naar 2-0 winst

Algemeen

Door Gert Budding

Om aansluiting te houden met de middenmoot van de zaterdag derde klasse, moest SKV op het sportpark de Zoom alles uit de kast halen tegen SDS’ 55. Het team van oefenmeester Kevin van Veen heeft de winterstop prima doorstaan en pakte zaterdag de volle buit (2-0) op de ploeg uit Wekerom dat op de ranglijst twee punten meer had.

WAGENINGEN - De instructies waren direct zichtbaar. SKV knalde er direct tegen aan met fris, fel en soms frivool voetbal. De toon was gezet voor het treffen van de kemphanen op het kunstgrasveld. Het werd in meerdere opzicht een serieuze wedstrijd met aan beide zijden grote belangen. Met deze overwinning stijgen de Wageningers enkele plaatsen naar boven en staan nu op de vijfde plaats. Daarbij lijkt SKV een serieuze gooi te doen naar een periodetitel.


Spits Ludo Oosting vroeg zaterdag de volledige aandacht van de achterhoede van SDS’ 55. Maar de betekenis van de naam van de vereniging, ‘Samen Door Samenwerking’, kreeg niet altijd gestalte. Het blijkt dat vriendschap en saamhorigheid, ‘Sport Kweekt Vriendschap’, belangrijke pijlers zijn in de Wageningse ploeg en daar profiteerde Oosting gretig van. Na pakweg drie minuten gingen de Wageningse handen al op elkaar. De spits is zeer bewegelijk, biedt zich aan, maar draait dan ook weer gelijk weg om zijn direct bewaker van zich af te schudden. Maar ook aan de bal is hij sterk, kapt makkelijk en heeft een prima schot. Dat kwam dus na enkele minuten spelen tot uiting toen hij het zestienmeter gebied inging en de doelman van SDS met een schuiver verschalkte: 0-1.


De vroege opsteker deed SKV-oefenmeester Kevin van Veen enorme deugd, er viel een druk van de schouders. De Wageningers vonden elkaar vervolgens behoorlijk en soms was het ook, ‘vrouwen en kinderen eerst’. Wel op gedoseerde wijze. SDS-oefenmeester Jan Fluit probeerde zijn manschappen naar voren te sturen, dat liet het middenveld van SKV, dat vaak op tijd ingreep, nauwelijks toe. Kwam de ploeg uit Wekerom goed door, dan stuitte ze pardoes op doelman Gijs Vossen.

Het slotakkoord was voor Ludo Oosting. Hij positioneerde zich nadrukkelijk als spits met de karakteristieke handelingen en schoot bekwaam het tweede doelpunt voor SKV binnen: 2-0. Hiermee werden ook de hoogtepunten van de eerste helft afgesloten. In het tweede bedrijf werd het spel er niet beter op. De punten bleven in Wageningen en daar borduurt oefenmeester Kevin van Veen verder op.

De volgende wedstrijd van SKV is thuis op 18 februari tegen Advendo ‘57.

advertentie
advertentie