Afbeelding

Insecten die een minister president het leven redden

4 januari 2017 om 12:33 Algemeen

WAGENINGEN - Welke Nederlandse minister president kon de rit uitzitten dankzij de speciale inzet van insecten? Wat hebben Barack Obama, Bill Clinton, George Bush, Vladimir Poetin, Jan-Peter Balkenende en Koningin Máxima met insecten? Waarom gebruiken fabrikanten van automerken en sportschoenen insecten om hun producten aan te prijzen? Wat hebben insecten van doen met de strategie van een sportcoach, een voetbalfinale of de Olympische Spelen? Hoe kunnen insecten bijdragen aan het bestrijden van klimaatopwarming en wat was het eerste insect op de maan? Dergelijke vragen houden Professor Marcel Dicke (Wageningen Universiteit) bezig. Niet voor niets wordt hij wel de ambassadeur van de insecten genoemd. Op woensdag 11 januari houdt hij hierover een lezing bij de start van een nieuwe editie van de populaire lezingenserie ‘Insecten en Maatschappij’.

Onderwerpen zijn dit jaar onder andere: Zika in Europa?, insecten aan de basis van een nieuwe tak van de voedingsindustrie, insecten als landbouwers en bodemingenieurs, insecten als inspiratie voor robotontwerpers, insecten helpen voetbalcoaches.

Plaats: Forum, room C222, Droevendaalsesteeg 2, Wageningen

11 januari tot 15 maart (muv 8 en 15 februari): 20.00-22.00 uur (zaal open 19:30); de lezingen worden in het Engels gehouden. Gratis toegang.

Meer informatie: http://tinyurl.com/hslfcl9

advertentie
advertentie