Vera Schutyser, Tim Verwoert, Wisse Langstraat en Frank de Bruijn (v.l.n.r.) bejubelen de titel bij de welpen van de Johan Frisoschool. Foto: Jaap Mons
Vera Schutyser, Tim Verwoert, Wisse Langstraat en Frank de Bruijn (v.l.n.r.) bejubelen de titel bij de welpen van de Johan Frisoschool. Foto: Jaap Mons

Montessori en Johan Frisoschool winnen schooldamkampioenschap

21 november 2016 om 18:58 Algemeen

WAGENINGEN - De pupillen van de Montessorischool en de welpen van de Johan Friso hebben hun Wageningse schooldamtitel geprolongeerd. In clubgebouw De Doorbraak van ereklasser WSDV verzamelden zich een kleine honderd kinderen, samen met hun familieleden en de begeleiders Het toernooi, met liefst 21 teams, paarde sfeer aan spanning en strijdlust. De welpen (groep 2 t/m 6) en de pupillen (groep 7 en 8) waren bij elkaar in één poule ingedeeld en werkten volgens het Zwitserse systeem zeven ronden af. Inzet waren niet alleen de Wageningse titels maar ook plaatsing voor de halve finale van het provinciale kampioenschap (14 januari).

Van de veertien welpenviertallen was de Johan Friso wéér de beste. Zij werden superieur kampioen van Nederland maar dat was wel in een andere samenstelling. Vera Schutyser, Tim Verwoert, Wisse Langstraat en Frank de Bruijn veroverden nu echter met vlag en wimpel de titel en verloren alleen - nipt - van de ongenaakbare Montessori-pupillen.

Het tweede welpenteam van de Johan Friso en de Montessori-welpen eigenden zich het zilver en het brons toe. De Sint Jozefschool eindigde gelijk met de Tarthorst maar werd op weerstandspunten nummer vier, ook nog goed voor een plaatsje in de halve finale.

Bij de pupillen presteerde de Montessorischool als beste team van ons land naar verwachting. Ivar Smijers, Luise Gabbert, Fernande de Graaf en Nasaya van Dixhoorn (de vervangster van brugklasser Marie Gabbert) wonnen vijf keer met de maximale score en gaven in totaal slechts drie punten af.

Tweede werd, op vier punten, de Johan Frisoschool. Het lukte de Tarthorst ook hier niet om een plekje in de halve finale te bemachtigen want de Brinkschool had vier weerstandspunten meer, tevens goed voor een derde plaats.

De prijsuitreiking was weer in deskundige handen van Han ter Maat, de Wageningse wethouder van damzaken. Gehuldigd werden ook Fernande de Graaf, Ivar Smijers en Wisse Langestraat die alle zeven partijen wisten te winnen. Luise Gabbert, Frank de Bruijn en Remo scoorden een punt minder.

Zoals gebruikelijk deelde WSDV-jeugdcoördinator Gerard Zijlema weer kaarten met tien gratis damlessen uit om de befaamde Wageningse kweekvijver van nieuw talent te voorzien. Alle kinderen kregen een uitnodiging voor het individuele schooldamkampioenschap van Wageningen.

Kijk voor meer informatie op www.wsdv.nl

advertentie
advertentie