Eerste gasloze 30er jaren wijk in Wageningen

7 november 2016 om 10:17 Algemeen

WAGENINGEN - Vorige week is de verkoop gestart van ‘Tuinwijk’ het tweede deelplan van Nieuw Kortenoord. Het evenement dat plaatsvond naast de bouwlocatie werd officieel geopend door wethouder Han ter Maat. Hij gaf het startsein voor een zonnepanelenactie, die wordt gesubsidieerd door gebiedsontwikkelaar BPD, waarna hij tevens de eerste verkoopbrochure mocht uitdelen.

Tuinwijk bestaat uit 59 eengezinswoningen. De wijk combineert jaren 30 architectuur met veel groen en een zeer energiezuinig verwarmingssysteem dat alleen stroom en geen gas verbruikt. Zo’n 250 belangstellenden hebben de brochure opgehaald.

Wethouder Han ter Maat, verantwoordelijk voor Wonen: “Ik ben blij dat het tweede deel van de wijk nu wordt gerealiseerd. De economie trekt aan en dat merk je ook aan de huizenmarkt in Wageningen. Een gevarieerde wijk als ‘Tuinwijk’, met woningen in verschillende segmenten, is een mooie aanvulling op ons woningbestand. En zeker omdat de wijk zonder gasnet wordt aangelegd. Dat past bij een duurzame stad als Wageningen.” Tjakko Smit, projectdirecteur bij BPD: “Dat Kortenoord een duurzame en energiezuinige wijk is dat wisten we al.” Met ons aanbod voor zonnepanelen zorgen we dat de nieuwe bewoners een energierekening van 0 euro kunnen krijgen.”

Kijk voor meer informatie op www.nieuwkortenoord.nl

advertentie
advertentie