Afbeelding

Zebrapad Churchillweg officieel geopend

31 oktober 2016 om 20:14 Algemeen

WAGENINGEN - Donderdag 27 oktober heeft wethouder Han ter Maat samen met kinderen van BSO Villa Beestenboel het nieuwe zebrapad op de Churchillweg geopend. Het zebrapad is aangelegd op verzoek van BSO Villa Beestenboel, een bewoonster van de Roghorst en de Piekschool zodat een veiligere oversteek van kinderen kan plaatsvinden.
 
In de wijk de Roghorst ligt de Piekschool. Veel kinderen van deze school maken gebruik van de BSO Villa Beestenboel, een locatie van Kinderopvang Wageningen. Samen met de pedagogisch medewerkers moeten zij de drukke Churchillweg oversteken. Het zebrapad zorgt voor een makkelijke en rustigere oversteek voor groepen kinderen en hun begeleiders. Automobilisten worden door het zebrapad beter geattendeerd op overstekende voetgangers. 
Wethouder Han ter Maat is blij dat de gemeente mee heeft kunnen werken aan het verzoek voor een veiligere oversteek. “Het zebrapad ligt op een geschikte locatie op een 50 km weg en is een extra voorziening om voetgangers te helpen bij het oversteken van de drukke weg. Waar mogelijk dragen we als gemeente graag bij aan veiligere oversteekplaatsen op dit soort wegen. Toen ik een aantal maanden geleden het verzoek kreeg van de zijde van ouders van de school en de BSO, heb ik meteen actie ondernomen. Verkeersveiligheid en dan zeker ten behoeve van kinderen, staat bij mij hoog in het vaandel. Een relatief kleine ingreep met direct al een positieve uitstraling richting degenen die van de oversteek gebruik maken. Daar houd ik van.”
 
Het nieuwe zebrapad ligt ten noorden van de locatie waar de Haverlanden op de Churchillweg aansluit.
 

advertentie
advertentie