Afbeelding

Bergrace by Night

25 oktober 2016 om 19:30 Algemeen

WAGENINGEN - De Bergrace by Night ziet op vrijdag 4 november een record aantal deelnemers aan de wedstrijd verschijnen: ruim 3500 lopers staan er aan de start in Wageningen of Rhenen. Daarbij zijn 650 hardlopers uit Wageningen. Organisator Hans Burgersdijk: “Ze komen uit heel Nederland, in totaal uit 290 plaatsen. De groei zit er flink in.

De jongste deelnemer is acht jaar, de oudste is 85. Voor deze oudste deelnemer wordt de race, samen met 35 sympathisanten, een herinneringstocht voor haar overleden man”. De Bergrace by Night is ooit ontstaan als promotie van de overdag te lopen van Berg tot Bergrace en is inmiddels uitgegroeid tot een serieus evenement met feestelijke afloop. Hans Burgersdijk: “De nachtloop wordt steeds meer ontdekt, maar de Bergrace by Night is de enige, waar er echt ‘s nachts, na middernacht, gelopen wordt.

Veel lopers komen voor het feest, maar de deelnemers aan de langste afstand, de ruim 11 km, komen voor de wedstrijd”. Mensen waarderen de persoonlijke aandacht, die men bij de nachtrun krijgt.

Voor deelname en informatie: kijk op www.bergrace.nl, of op facebook.

advertentie
advertentie