Marion van Espelo-Gieben.
Marion van Espelo-Gieben.

Met een glimlach de winkel uit

Algemeen

In de ‘Estafette van Wageningen’ wordt iedere week een min of meer bekende Wageninger geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Wageninger. Deze week is Marion van Espelo-Gieben aan de beurt.

Naam: Marion van Espelo-Gieben.
Geboren: Op 16 mei 1970 in Nijmegen.
Woonplaats: Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik ben 23 jaar geleden verliefd geworden in Nijmegen op Ronald. Nu zijn we twaalf jaar getrouwd en hebben twee prachtige, lieve dochters, Dena 10 jaar en Maira 9 jaar.
Dieren: Veertien vijvervissen, één aquariumvis, twee cavia’s en een ‘aanloopkater’ genaamd: Grey.
Hobby’s: Ik vind schilderen, zingen, varen, in de natuur zijn en buiten sporten leuk.
Opleiding: Havo, Meao, Hes (Rotterdam) (niet afgerond) Heao (Arnhem) (niet afgerond) en toen ik al werkte op een notariskantoor de Opleiding voor vakbekwaamheid van Notarisklerk (die opleiding bestaat niet meer, hoorde ik laatst, maar die heb ik wel afgemaakt).
Huidige beroep: Ondernemer. Samen met Ronald heb ik een Spar supermarkt in Nijmegen. Het is de gezelligste buurtsuper van Nijmegen.
Wat vind je leuk aan dit werk: Besprekingen en overleggen vind ik erg leuk, maar ook het contact met de klant, ik leer van persoonlijke verhalen en klanten met een glimlach de winkel uit zien gaan doet mij goed.
Verder actief: Ik ben tien jaar lang betrokken geweest bij het wijkgericht werken in Wageningen en heel trots op wat we in die tijd allemaal hebben bereikt, waaronder de metamorfose van het Margrietplantsoen, wat een prachtig sport- en ontspanningsplein is geworden.
Stamcafé: Onder de Linden. Bij Hans en Riek hebben we nog ons trouwfeest gehouden, maar ook nu nog kom ik er graag met vriendinnen. We houden er ook ‘directieoverleg’. De beste ideeën komen daar tot stand. In de stad De Kater, onder de kacheltjes op het terras een bokbiertje drinken. En onze stamchinees is Kings Garden, daar komen we ook al zo lang en het is heerlijk bekend en altijd goed eten.
Favoriete club: Toen ik in Rotterdam studeerde, ging ik altijd naar thuiswedstrijden van Feyenoord. Toen ik in Nijmegen woonde ook naar thuiswedstrijden van NEC. Voor die twee clubs heb ik nog steeds een zwak. Verder ben ik fan van de NEC European Legends (omdat mijn vader daar bij voetbalt).
Favoriete krant: Ik blader af en toe de Gelderlander door en de Stad Wageningen.
Favoriete sport: Bootcampen bij Linda!
Favoriete vakantieadres: Maurik (Isle de Maurick), Texel, Zuid-Frankrijk en Winterberg.
Slecht in: Strijken; dat doe ik dan ook maar niet.
Goed in: Vasthouden als ik ergens van overtuigd ben en in geloof.
Hekel aan: Oneerlijkheid en onrechtvaardigheid.
Goede voornemens: Een betere balans vinden in werk en ontspanning.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Goed leren varen.
Lelijkste plekje in Wageningen: De kinderboerderij bij Duivendaal. Ik kwam er veel met de kinderen en vind het erg naar om te zien hoe het verpaupert.
Mooiste plekje in Wageningen: De Haven van Wageningen en vanaf het terras de uitkijk op de uiterwaarden.
Estafettestokje gaat naar: Lenneke Vaandrager.

advertentie
advertentie