Elia Palermo excelleert op het middenveld van ONA’ 53. Foto: gertbudding.nl
Elia Palermo excelleert op het middenveld van ONA’ 53. Foto: gertbudding.nl

Doelman Mark Esman pakt punt voor ONA’ 53

17 oktober 2016 om 11:46 Algemeen

ONA’ 53 heeft zich op eigen veld kranig verweerd tegen het fysiek sterke APWC dat in de middenmoot staat van de zondag derde klasse (2-2). Desondanks blijft het elftal van oefenmeester André Hagen op de laatste plaats staan, maar er gloort hoop aan de horizon, dat is zeker.

Door Gert Budding

WAGENINGEN – Natuurlijk had Hagen gerekend op een overwinning, maar daar zag het direct al niet naar uit. APWC overrompelde de Wageningers op het middenveld, die vaak achter de tegenstanders aanholden. Kansen waren er zeker voor de bezoekers, maar invaller-doelman Mark Esman pareerde diverse keren bekwaam. In de eerste helft waren er ook mogelijkheden voor ONA, maar het afmaken van kansen is een vak apart. “In deze klasse heeft bijna elke vereniging een koelbloedige afmaker”, zegt André Hagen bijna verontschuldigend en denk even terug aan de periode met Sam Jacobs, die in Nijmegen studeert en voor Bemmel speelt, in de voorste punt. “Ja, die tikte er elk seizoen zo’n negentien doelpunten in. Zo’n speler mis je natuurlijk, daar ben ik oprecht in.”

Na ruim een kwartier spelen een enorme domper voor ONA toen APWC op 0-1 kwam. Langzaam maar gedecideerd ontworstelden de Wageningers zich uit de greep van de bezoekers en kwamen vervolgens gevaarlijk door. Dennis Lamers had pech met zijn fraaie kopbal. Toch viel het kwartje nadat APWC de paal had geraakt, Roel van der Harst stond op de goede plaats: 1-1. Niet veel later wankelde de ONA-verdediging (1-2) en Akaas Sewathal bepaalde vlak voor de rust de stand op 2-2. In het tweede bedrijf eenzelfde beeld, maar APWC kon geen bres meer slaan in de Wageningse defensie met keeper Mark Esman in de hoofdrol. De dertiger pareerde vaak op stijlvolle wijze. De middenvelders Elia Palermo en Amir Banzadeh waren de aanjagers op het Wageningse middenveld, maar kregen vaak afdoende tegenstand dat soms irritatie veroorzaakte. ONA toonde veerkracht en had APWC behoorlijk in de tang, ondanks de serie mooie opgelegde kansen.

Hagen is duidelijk over de toekomst van ONA’ 53. “Er is nog volop uitdaging. Ik werk nu drie jaar bij de club”, vertelt. “ONA moet in de derde klasse blijven, daar zullen we verder aan moeten werken. Inderdaad we staan onderaan met twee punten, geen voorbeeldige uitgangspositie, maar we komen terug.” Dan. “De komende maanden zijn er weer contractbesprekingen, dan zullen we zien hoe de vlag er voor staat.”

Zondag 30 oktober om 14.00 uur speelt ONA’53 uit tegen RODA 46.

Kijk voor meer informatie op www.ona53.nl.

advertentie
advertentie