Afbeelding

Ludieke brandweer wedstrijden

Algemeen

Ludieke brandweer wedstrijden in gemeente Ede

REGIO – Een hecht team zijn, waarin men elkaar tot in de kleinste details verstaat. Zo werkt het bij een goed getrainde brandweerploeg in de praktijk. En daarvoor wordt door de beroeps brandweerlieden en zij die als vrijwilliger in een ploeg actief zijn, keihard gewerkt.

Het werd afgelopen zaterdag nog eens onderstreept, tijdens de jaarlijkse competitiedag van de brandweerkorpsen van de zogeheten cluster West van de Brandweer Midden-Gelderland. Negen ploegen uit de gemeente Ede plus een ploeg uit Wageningen bekampten elkaar.

Bennekom was dit keer niet van de partij. De reden is dat bij het tweejaarlijkse evenement in totaal tien ploegen mee kunnen doen. Omdat Wageningen er dit keer wel bij is, kon één team niet van de partij zijn. Bennekom doet in 2018 wel weer mee. Dan blijft Stadspoort aan de kant. Overigens kreeg Ederveen in deze editie de meeste punten en won. Sectie 2 uit Ede pakte de originaliteitsprijs.
 

De hele dag gingen de brandweerkorpsen van cluster West bij elkaar op bezoek. En daarbij ging het om drie ploegen uit Ede-Centrum, een ploeg uit Ede Stadspoort, een ploeg uit Wageningen en ploegen uit Ederveen, Lunteren, De Valk, Harskamp en Otterlo. Zij werden met verschillende spelonderdelen op een ludieke wijze op de proef gesteld. Er moest worden gepuzzeld (Lunteren), aan bevrijden en ontsnappen worden gedaan. Een andere spel was jezelf verplaatsen op bijzondere en vreemde voertuigen (Harskamp).

Bij de sectie Stadspoort, dat eerder eerste werd tijdens wedstrijden in Dieren, bleek bij CineMec een Moederschip met een aantal Aliens te zijn geland. Er hing een Aliens aan een parachute aan het gebouw. En een kleine ufo was naast het moederschip boven op de wal gecrasht. Van de ufo moest de Energizer worden verwijdert. Daarvoor was een code nodig en die moest aan een Aliens worden ontfutseld. Bovendien had de landing kleine brandjes veroorzaakt, die geblust moesten worden. Want, uiteraard waren alle spelonderdelen bij de verschillende objecten overgoten met een brandweersausje.

Het doel van de competitiedag was met elkaar een mooie dag te hebben, waarbij gezelligheid en teambuilding voorop zou staan. En tijdens de dag moesten alle ploegen elk dorp of te wel elke sectie bezoeken om de ludieke inzet te doen. In alle dorpen van de gemeente Ede inclusief Stadspoort en Wageningen was een wedstrijdbaan uitgezet. En alle ploegen leverden naast de wedstrijdbaan ook een groep met de tankautospuit. Overigens was goed geregeld dat door een melding echte inzet nodig was, die inzet direct kon worden gegeven.

Na de inzetten op de verschillende locaties werden punten gegeven voor de beste ploeg, maar ook voor de ludiekste/origineelste baan. Bij de prijsuitreiking bleek dat Ederveen en Sectie 2 uit Ede spekkoper waren. Overigens kreeg onder meer de organisatie Brandweer Stadspoort steun van enkele sponsors bij het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld materiaal en het natje en een droogje.  En zij zijn dan ook blij met de bijdragen van Bouw en materiaal handel Tulp-Bijl Ede, CineMec Bioscoop Ede,  Albert Heijn Stadspoort en ‘De Bourgondiër Ede’.

advertentie
advertentie