Na een grootscheepse zoekactie in Doorwerth werd vermiste persoon in zijn woonplaats Heelsum levend aangetroffen. Foto: gertbudding.nl
Na een grootscheepse zoekactie in Doorwerth werd vermiste persoon in zijn woonplaats Heelsum levend aangetroffen. Foto: gertbudding.nl

Veel hulpverleners zoeken vermiste man

6 oktober 2016 om 13:07 Algemeen

Door Gert Budding

DOORWERTH- Juist op het moment dat het tweede koppel politiepaarden uit Amsterdam zich opmaakte om deel te nemen aan de zoektocht van de vermiste 60-jarige man uit Heelsum, kwam het verlossende bericht dat de bewuste persoon, na een tip, in zijn woonplaats op de straat wandelend was aangetroffen.

Er viel bij de vele hulpverleners, veel politieagenten, diverse in opleiding, brandweerlieden met boot en politie met zoekhonden, een enorme last van de schouders. Op de Fonteinallee was namelijk zijn auto onbeheerd gevonden, men ging uit van het ergste. De enorme zoekactie startte vorige week al vroeg.

De opgeroepen politiehelikopter vergezelde de agenten met honden aan de waterkant, tegenover de Fonteinallee. Later vertrok de helikopter omdat in het bosrijke gebied onvoldoende zicht vanuit de lucht was. Daarvoor in de plaatst arriveerde teams met honden uit Nunspeet en werd driftig het bos minutieus doorzocht. Vervolgens werden ook twee politiepaarden uit Nunspeet opgeroepen om te assisteren. “Op paarden heb je een ander overzicht omdat je het vanuit een hogere positie waarneemt”, vertelt een agent. “Bovendien kunnen zij zich makkelijk en vlot verplaatsen in de bossen.” Tegelijkertijd was ook een verzoek gedaan om nog meer paarden te laten opdraven. Zij moesten echter uit Amsterdam komen. 

Ook agenten op motors en scooters werden ingezet in het heuvelachtige gebied.  Er was veel publieke belangstelling en de politie zette daarom een gedeelte van de Fonteinallee af om ongelukken te vorkomen met het drukke verkeer.

Rond vijf uur werd groen licht gegeven en pakten de agenten in. De man werd sinds maandagavond als vermist opgegeven. Er was een sterk vermoeden dat de man zichzelf iets wilde aandoen.

advertentie
advertentie