Afbeelding

Waterlanders echter en spannender dan Pokemon

Algemeen

De winderige oktobermaand is voor kunstenaarsgroep Waterlanders aanleiding voor het maken van een nieuwe ervaring, die begint op internet en eindigt buiten in de natuur. Je start op web.onsgrasveld.nl en het eindigt op een geheime plek in het bos op 22 en 23 oktober.

“We zijn al een tijdje bezig met een spel dat we Game On noemen,” vertelt Bart Heijnemans van Waterlanders. Waterlanders is een Wageningse kunstenaarsgroep, die al vijftien jaar bijzondere gebeurtenissen maakt. Ze zijn bekend van grote festivals in binnen- en buitenland, zoals Oerol. Heijnemans: “In Game On maken we je nieuwsgierig. Je begint online te spelen. Aan het einde van het spel krijg je een opdracht. Daarmee kan je gratis entree verdienen voor het vervolg genaamd, een spannende voorstelling in het bos.

Remco de Kluizenaar, ook een makers van het spel: “In de afgelopen tijd is reality gamen flink bekend geworden door Pokemon. Wat wij doen is anders. Het gedeelte in de echte wereld gaat verder en is veel spannender dan Pokemon: je komt terecht op paden waar geen kaarten van bestaan. Je kan je smartphone dus wel thuislaten, als je durft.” Hij glimlacht mysterieus en vervolgt: ”Je komt geen figuurtjes tegen op een beeldscherm, maar je vindt hier echte mensen die al op je zitten te wachten. Het hele bos lokt je mee naar een geheime deur.” Eric Langendoen voegt toe: “het is als een film waar je zelf in rond loopt en waar je invloed op kan uitoefenen. Een aangenaam duister herfstspel. Misschien zelfs wel aangenaam onaangenaam,” besluit hij met een twinkeling in zijn ogen.

Het buitengedeelte van het spel vindt plaats tijdens het lokale festival Woest en Bijster (www.woestenbijster.nl) op 22 en 23 oktober. Openingstijden doorlopend van 13.00 tot 16.30. Kaarten à 2 euro zijn te koop bij de deur, maar je kan via web.onsgrasveld.nl een gratis kaartje verdienen. De voorstelling is spannend, maar ook geschikt voor kinderen.

advertentie
advertentie