Afbeelding

Open dag van de Grebbedijk

Algemeen

WAGENINGEN - Tijdens de Dag van de Grebbedijk in Wageningen op zaterdag 15 oktober zijn er van 11.00 tot 15.00 uur tal van activiteiten op en rond de dijk voor jong en oud. Het wordt een aantrekkelijk programma voor iedereen die meer wil weten over de Grebbedijk. Leer over de veiligheid van de dijk of ervaar de dijk vanaf de fiets, het water en via je zintuigen!

De Dag van de Grebbedijk is een onderdeel van de nationale Week van Ons Water. Het thema is waterveiligheid en wateroverlast. De Grebbedijk is tussen Wageningen en Rhenen ongeveer 5,5 kilometer. Niet heel lang, maar van groot belang voor het achterland. Bij een eventuele dijkdoorbraak stroomt de hele Gelderse Vallei onder. D Voor een veilige toekomst wordt er de komende jaren gewerkt aan het verstevigen van de Grebbedijk. Dit is een gezamenlijk traject van waterschap Vallei en Veluwe, de provincies Utrecht en Gelderland, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, de gemeente Wageningen en nog tien andere gemeenten.

De Dag van de Grebbedijk start om 11.00 uur op de Grebbedijk, de centrale plek is roeivereniging Argo (Grebbedijk 59, Wageningen). Tijdens de Dag van de Dijk vinden tussen 11.00 en 15.00 uur op de gehele lengte van de dijk activiteiten plaats.

Meer informatie, ook over het volledige programma, is te vinden op www.grebbedijk.com.

advertentie
advertentie