Oecumenische Adventvesper: kome wat komt!

19 november 2021 om 11:48 Lokaal Deel je nieuws

De tijd van kerst is weer aangebroken. Maar ook dit jaar zal die anders verlopen: geen grote bijeenkomsten, gepaste afstand, mondkapjes op en af, beperkt bezoek aan huis. En huisregels bij kerkdiensten waarschijnlijk weer bijgesteld.

Hoe dan ook: de vesperdienst in de Grote Kerk op de Markt op 28 november staat in het teken van liefde, verwachting en toekomst. Dit keer wordt samengewerkt met de Rooms-katholieke parochie.

Bij steeds korter wordende dagen is het licht van kerst in aantocht. In de duisternis wordt de eerste adventskaars aangestoken. Dat licht mag vervolgens doorbreken bij ons mensen, onstuitbaar. En we gaan op weg, naar het wonder in een stal, een voederbak. En misschien wel hem achterna …

Gelezen Bijbelteksten, stilte en gebed, maar zeker ook liederen van Huub Oosterhuis en anderen geven ons een flinke duw in de goede richting. En zo wijkt langzaamaan het duister voor het volle licht…

U bent van harte welkom om 16.30 uur in de Grote Kerk.

Liturgen zijn ds. Nico Sjoer (protestantse gemeente), en dhr. Piet Muilwijk (RK parochie). Het Johanneskoor zingt o.l.v. Bas Jongeling. Erik Onnink is pianist.

De vesper thuis meebeleven vanachter het computerscherm kan ook.

Meer informatie: https://pg-wageningen.protestantsekerk.net/default.aspx?lIntNavId=12182

advertentie
advertentie