Afbeelding
Foto: Unsplash

Bestway vs Intex: voor welk merk moet je kiezen?

22 februari 2022 om 16:41 Partnercontent

Een opzetzwembad is tegenwoordig een hele goede en mooie optie. Je hebt wat dit betreft behoorlijk wat keuze in het aanbod. Een van de opties is Bestway. Denk aan een Bestway Power Steel zwembad. Deze Bestway Power Steel zwembaden zijn behoorlijk populair. Daarnaast heb je ook Intex, misschien wel de bekendste naam op dit gebied. Het kan dan lastig zijn om te bepalen wat voor jou nou de beste keuze is. Daarom hebben wij hieronder een vergelijking gemaakt tussen Bestway en Intex. Bij De Zomerspecialist zijn beide merken te koop!

Het voordeel van opzetzwembaden

Beide varianten zijn natuurlijk opzetzwembaden. Daarom gaan we hier allereerst even naar kijken. Deze zwembaden zet je eenvoudig op, kun je lange tijd laten staan en breek je vervolgens weer af. In principe zul je deze gebruiken vanaf ongeveer het einde van het voorjaar tot en met de zomer. Als het kouder wordt is het niet meer zo lekker, en bij echt koud weer vriest het zwembad kapot. Omdat je het zwembad elk jaar opnieuw moet opbouwen en afbreken noemen we het een opzetzwembad.

De kosten

Uiteraard zijn de kosten niet het allerbelangrijkst, maar ze spelen wel een rol bij de aanschaf van een opzetzwembad. De kosten van Bestway en Intex liggen echter niet zo ver uit elkaar. Intex is vaak net iets duurder, maar het verschil is maar klein. Het kan ook zomaar zijn dat bepaalde type zwembaden van Bestway juist iets duurder zijn. In principe zijn beide merken goed betaalbaar, het is natuurlijk ook veel goedkoper dan een ingegraven zwembad. Verder is het zo dat de prijs- kwaliteitsverhouding van beide merken zeer goed is. Voor welk merk je dan ook kiest, je krijgt hoe dan ook waar voor je geld!

Welk zwembad is makkelijker op te zetten?

Het zwembad moet dus elk jaar opnieuw worden opgezet. Je wil dat dit daarom redelijk makkelijk kan verlopen. Daarom is het goed om te kijken naar welk zwembad wat dit betreft het makkelijkst is. Zowel de zwembaden van Bestway als Intex zijn echter zeer gemakkelijk op te zetten. Omdat het frame van Intex bestaat uit ronde buizen die zeer makkelijk in elkaar te schuiven zijn, is dit net iets makkelijker dan bij de zwembaden van Bestway. Hierbij zitten namelijk ovale buizen, die zich net wat lastiger in elkaar laten schuiven.

De bijgeleverde accessoires

Wanneer je een opzetzwembad neemt heb je natuurlijk niet genoeg aan het zwembad alleen. Gelukkig krijg je bij alle modellen van beide zwembaden accessoires bijgeleverd. Accessoires die handig zijn, zijn bijvoorbeeld een filterpomp, een afdekzeil, chloortabletten en nog wat zaken. Een pomp en trapje zitten er bij beide merken vaak bij. Intex heeft daarnaast wel meer accessoires in huis. Wanneer je dus alles van hetzelfde merk wil, dan zou wat dit betreft Intex een betere keuze zijn.

De kwaliteit

We sluiten af met misschien wel het belangrijkste punt, de kwaliteit. Zoals al gezegd zijn beide merken kwalitatief zeer goed en staan ze ook beiden goed aangeschreven. Intex staat wellicht iets beter bekend. Zij bestaan al sinds 1975, en heeft zich inmiddels meer dan voldoende bewezen op gebied van kwaliteit, service en nazorg. Bestway bestaat zo’n 20 jaar korter: sinds 1994. Dit zegt op zichzelf natuurlijk niets over de kwaliteit, maar Intex heeft wel meer ervaring en heeft zich over langere tijd bewezen. Het verschil is op alle gebieden klein, zowel Bestway als Intex levert zwembaden van kwaliteit die lang mee kunnen.

Intex heeft zich al langer bewezen, en is over het algemeen wat duurder. Dat maakt het verschil uiteindelijk minimaal. Voor meer informatie over de modellen van beide merken kun je natuurlijk bij De Zomerspecialist terecht!

advertentie
advertentie