Bewoners Benedenbuurt zijn heel blij met hun wijk

23 februari 2022 om 20:01 Lokaal Deel je nieuws

De uitkomst van een huis-aan-huisenquête van GroenLinks in de Benedenbuurt is dat de meeste bewoners heel positief zijn over de wijk. Vooral omdat het een ruim opgezette, groene, rustige wijk is dichtbij de natuur en het centrum. De buurt vindt men gezellig en betrokken en er zijn veel speelplekken.

Er zijn wel verbeterpunten, zoals het autoverkeer dat vaak te hard rijdt en zorgt voor drukte en herrie. Een aantal mensen dringt aan op het eenrichtingverkeer maken van de weg. Ook het opruimen van hondenpoep kan beter. GroenLinks doet een beroep op bewoners voor een goede communicatie onderling, om met elkaar in gesprek te blijven. In overleg met de gemeente kan de wijk zoeken naar een oplossingen zoals eenrichtingverkeer, een verkeersdrempel. GroenLinks wil uitzoeken of extra toezicht door een wijk-BOA kan helpen. Wij willen het aantal BOA’s mede hierom ook uitbreiden.

Warmtenet krijgt voordeel van de twijfel

De meeste mensen die wij hebben gesproken zijn voorstander van het warmtenet (57). 34 mensen hebben hun twijfels en van 21 mensen hoeft het niet. Een enkeling weet er niet van of houdt zich er niet mee bezig. Twijfels zijn voornamelijk over de praktische haalbaarheid, de uiteindelijke kosten, de vraag of het huis nog wel te verwarmen zal zijn, en of het wel nodig is na de grote renovatie van huurwoningen in 2017.

GroenLinks steunt het initiatief van WOW en de gemeente. Belangrijke randvoorwaarden zijn dat het systeem moet werken, en niet duurder is dan de alternatieven zoals een warmtepompsysteem. En dat de prijs niet vanzelf meestijgt met de gasprijzen. Ook moeten er waarborgen zijn dat de gemeente de taak overneemt van WOW als die stopt en zorgt voor een deugdelijke regeling. We laten de mensen niet in de kou staan of “zoek het zelf maar uit”. We zoeken samen naar de goede en voor ieder betaalbare oplossing.

Groenbeheer houdt mensen bezig

Veel mensen waren betrokken bij de herinrichting van de plantsoenen. De meesten waren erg blij met de nieuwe inrichting. Er werd duidelijk verschillend gedacht over het plan om het asfalt te vervangen door klinkers. Verder opperden bewoners om meer bankjes te plaatsen en meer afvalbakken, om bloemrijkere zadenmengsels te gebruiken en hondenuitlaatstroken vaker te maaien. GroenLinks gaat aandacht vragen voor beter uitgekiend zaaigoed en onderhoud van hondenuitlaatstroken.

advertentie
advertentie