Afbeelding
Foto: Pixabay

Onterecht ontslagen? Dit is wat je kan doen

4 maart 2022 om 10:24 Partnercontent

Heb je een conflict op het werk waar je zelf niet goed uitkomt? Dan is het altijd verstandig daarbij de hulp van een arbeidsrecht advocaat in te schakelen. Deze kan je helpen het conflict op te lossen en heeft hier dermate veel ervaring mee dat het ook nog eens tot een goed einde gebracht kan worden.

Wat doet een arbeidsrecht advocaat allemaal?

Er zijn tal van advocatenkantoren te vinden die gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht. Vaak hebben die kantoren nog meer specialisaties maar doen ze veel zaken die te maken hebben met problemen op het werk. Hierbij kun je denken aan conflicten die zich voordoen bij een ontslag maar dit is zeker niet alles waarmee een arbeidsrechtadvocaat zich bezig houdt. Deze kan namelijk ook worden ingezet bij zaken zoals overnames van bedrijven, bij het opstellen en beëindigen van arbeidsovereenkomsten, de juridische kant van ziekte en re-integratie en meer. De advocaat kan zowel ingeschakeld worden om de werkgever als de werknemer van dienst te zijn.

Diverse redenen voor ontslag

Mensen worden om tal van redenen ontslagen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het volgende:

  • Ontslag op staande voet
  • Ontslag binnen de afgesproken proeftijd
  • Ontslag wanneer je ziek of met speciaal verlof bent
  •  Ontslag wanneer er niet meer voldoende werk is (dus om economische redenen)
  • Ontslag bij een reorganisatie of overname
  • Ontslag bij een faillissement
  • Ontslag met wederzijds goedvinden (vaak is dat als je zelf ontslag neemt)

Om wat voor reden je ook ontslagen wordt, als je het er niet mee eens bent, is het verstandig een goede arbeidsrechtadvocaat in de hand te nemen die je bij het aanvechten van het ontslag kan helpen.

 Schakel professionele hulp in bij een conflict

Een goede arbeidsrechtadvocaat heeft veel ervaring met dit soort zaken en weet dan ook precies hoe ze deze het beste aan kunnen pakken. Op die manier heb jij als werknemer de meeste kans dat het conflict in jouw voordeel kan worden opgelost. De advocaat zal in ieder geval altijd proberen om er voor jou zoveel mogelijk uit te halen. Houd er daarbij wel rekening mee dat bij dergelijke conflicten een advocaat voor de werkgever actief is dus het conflict kan ook in hun voordeel worden beslist.

 Bespreek van tevoren de kosten

Voor een goede advocaat betaal je een aardig tarief maar omdat deze weet wat belangrijk is om op te letten bij dit soort zaken, heb je er een goede hulp aan. De arbeidsrechtadvocaat weet welk pad hij of zij moet bewandelen om de zaak tot een goed einde te kunnen brengen. Bij de meeste advocatenkantoren kun je van tevoren een vaste prijs afspreken voor je zaak zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt ook een advocaat voor je laten werken op basis van een uurtarief. Omdat ze vaak goed weten hoeveel tijd een zaak in beslag neemt (ze hebben er voldoende ervaring mee) staat de prijs van tevoren al vast. 

advertentie
advertentie