Geslaagde Pannenkoekendag Huis van de Wijk De Nude

25 maart 2022 om 15:07 Lokaal Deel je nieuws

Geslaagde Pannenkoekendag

Kwam het door de vooraankondiging in Stad Wageningen dat de Nationale Pannenkoekendag zo’n geweldig succes werd? We zullen het nooit weten, maar vele ouderen wisten op 18 maart de weg te vinden naar Huis van de Wijk De Nude.

De ouderen werden eerst verrast met een voorstelling die door leerlingen uit de schakelklas van de OBD-school aan de Schaepmanstraat werd verzorgd. Leerkracht Annette geeft al jaren leerlingen die afkomstig zijn uit verschillende landen Nederlandse les in de schakelklas. Na twee jaar is hun Nederlands perfect en stromen ze door naar het regulier onderwijs. Ook Oekraïense kinderen worden hier binnenkort verwacht. Er werd hard en veel geklapt voor een buitenlands liedje, een dansje en vermakelijke acrobatische toeren. Ook werd heel kundig een hit van Kinderen voor Kinderen vertolkt.

Hierna genoten de ouderen zichtbaar van de overheerlijke pannenkoeken en van elkaar. Er was keuze uit een pannenkoek met banaan (een specialiteit van Berta Diaz Gomez, ouderenwerker bij Solidez Welzijn), spek of kaas.  De leerlingen schoven gezellig bij de ouderen aan evenals een aantal buitenlandse moeders.

Tussendoor werd op hoffelijke wijze koffie en thee uitgeschonken door een buurtbewoner die inmiddels bekend is met de activiteiten die in Huis van de Wijk worden georganiseerd, onder andere taalochtenden (maandag en vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur). Hier kunnen mensen uit vele windstreken op een speelse manier in aanraking komen met de Nederlandse taal en cultuur.

Het vele voorwerk aan dit pannenkoekenfestijn loonde en kan zonder twijfel als een internationaal feest in Huis van de Wijk De Nude worden bestempeld.

advertentie
advertentie