aphitheater
aphitheater Erik Groen

Vrijplaats Ppauw viert haar achtste verjaardag.

25 maart 2022 om 19:43 Lokaal Deel je nieuws

Komend weekend, 2 en 3 April, viert de culturele vrijplaats Ppauw haar achtste verjaardag. Jong en oud is uitgenodigd om te komen genieten van oud Hollandse spellen, live muziek, kunst, hapjes en ecologische grapjes. De verjaardag begint elke dag om 13 uur op het ecodorpsplein op de Kapitalismeweg 1. Er is een kinderarea met de Schooiarts en er komen allerlei artiesten uit de oude doos zoals de Grassmoawer. Het programma is te vinden op Facebook en de website van Ppauw.nl

Ppauw begon op 1 April 2014 tijdens een ludieke fiets demonstratie. De Partij voor de Planten was zogenaamd op zoek naar plek voor een clubhuis. De fiets demonstratie bezocht de ecologische rafelranden van Wageningen en vond er de ruïne van het Pieter Pauw ziekenhuis. Het leek een perfecte plek voor uitbreiding van de culturele rafelrand en er werd kamp gehouden. Na een bezoek aan het gemeentehuis werd de situatie gedoogd en begon de vrijplaats Ppauw. Het groeide uit tot een mobiel ecodorp met landelijke bekendheid.

In 2023 gaat er op het huidige terrein gebouwd worden. Eén van de toekomst plannen is dat de vrijplaats meebouwt en zo een permanente plek voor zichzelf realiseert. Dit proces is opgestart onder de naam ‘de Beuk’. Een ander plan is om via crowdfunding land te kopen. Door dit land te doneren aan een vereniging die statutair niet mag verkopen ontstaat een meente (commons). Tegelijkertijd wordt er  momenteel een ecodorp en culturele broedplaats bestemming gemaakt. Deze kan gebruikt worden om mensen tijdelijk in mobiele ecodorpen te laten wonen. Voorwaarde is dat ze meehelpen aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en voedselbossen rond Wageningen. En anders is kraken nog altijd een oplossing.

Programma en info op www.ppauw.nl

advertentie
advertentie