Spelmoment uit de 1e play-off wedstrijd tegen Sparta Zwolle.
Spelmoment uit de 1e play-off wedstrijd tegen Sparta Zwolle. Patricia Brouwer

KV Wageningen wint ook 2e play-off wedstrijd

4 april 2022 om 07:55 Sport Deel je nieuws

Zaterdag stond de tweede play-off ontmoeting op het programma tegen Sparta in Zwolle. Afgelopen dinsdag nam Wageningen al een voorschotje door de eerste wedstrijd thuis met 24-17 te winnen. Weliswaar al een flinke marge, maar Wageningen wist wat ze te doen stond: veel scoren. Om half negen floten de arbiters in voor een stevige maar aantrekkelijke wedstrijd waarin de blauwwitten voornamelijk domineerden. Ging alles volgens het boekje? Nou nee, er werd toch nog te vaak aan Wageningse zijde te gehaast aangevallen, waardoor balverlies ontstond. Gelukkig werd dit door de tegenstander niet afgestraft. Er maakte tenslotte maar een ploeg aanspraak op de klinkende overwinning en dat was Wageningen (21-34).

In de eerste helft kwam deze ruime overwinning nog niet in beeld. In de beginfase gingen de ploegen gelijk op. Wageningen verzuimde in het restant van de 1e helft het verschil al te maken. Ze kwamen wel voor, maar Sparta bleef door minder spel van Wageningen redelijk bij en beide ploegen gingen rusten bij 13-15.

De tweede helft leek een vervolg te krijgen van die mindere slotfase van de 1e helft. Sparta maakte hier dankbaar gebruik van en de aansluitingstreffer was een feit. Gelukkig had Wageningen daarna alles weer snel op de rit en liep uit naar 14-17 en daarna werd het gat geleidelijk groter. Vooral in de slotfase werd er nog volop gescoord (21-34).

Samengevat een meer dan verdiende overwinning, met toch nog soms onrustige fases. Verdedigend stond het over het algemeen goed. Aanvallend een prima behaalde score. Wageningen gaat zich nu opmaken voor de ontmoeting tegen AW.DTV die in een spannende play-off tegen DSC na een gelijkspel in de eerste wedstrijd, in de 2e met 28-29 onderuit ging. In deze “ best of three” begint Wageningen dinsdag in Amsterdam. Zaterdagavond 9 april treffen beide teams elkaar in Het Binnenveld aan de Marijkeweg. De winnaar uit deze strijd mag volgend seizoen uitkomen in de nieuw te vormen tussenklasse, de verliezer blijft in de hoofdklasse.