Proosten met de graff Against the Grain
Proosten met de graff Against the Grain Arjen Meeuwsen

De Graff, een unieke zomerse dorstlesser: half cider, half bier

4 juni 2022 om 16:29 Zakelijk Deel je nieuws

Afgelopen herfst is een samenwerking gestart tussen cidermakerij Elegast uit Hilversum en Stadsbrouwerij Wageningen om een Graff te maken, een hybride brouwsel met half peer en half bier. De cidermakerij heeft daarvoor een partij perensap ingebracht die in de brouwerij 1:1 gemengd is met een brouwsel bier. Afgelopen winter is dit gezamenlijk vergist en het eindproduct is afgelopen lente afgevuld en vrijdag jongstleden gepresenteerd. De graff heeft de naam Against the Grain gekregen en is een verrukkelijke, frisse zomerse dorstlesser geworden!

De peren zijn afkomstig van een onbespoten perenboomgaard uit de Betuwe en de granen voor het bier zijn afkomstig van Wageningse akkers. Zo’n hybride brouwsel heet een Graff, een term die voor het eerst genoemd wordt in een van de Donkere Toren boeken van Stephen King.

Against the Grain is afgelopen vrijdag officieel gepresenteerd en deze zomer als dorstlesser op tap verkrijgbaar in Café Rad van Wageningen en komende weken op fles verkrijgbaar in de slijterijen en delicatesse winkels in de omgeving van Wageningen.

advertentie
advertentie