Het frisbee-te-leen kastje aan de entre van het Torckpark.
Het frisbee-te-leen kastje aan de entre van het Torckpark. Discover Ultimate Frisbee Wageningen

Frisbee-te-leen-kastjes in Wageningen weer gevuld

13 juni 2022 om 08:50 Lokaal Deel je nieuws

De frisbee-te-leen kastjes in het Torckpark en in park Noordwest zijn weer gevuld met een frisbee. Ook dit jaar wordt dit initiatief van de Wageningse frisbeevereniging ‘Discover’ ondersteund door het Wageningse Sport- en Beweegakkoord. Martijn van Leusden is de voorzitter van Discover en legt uit waarom hij enthousiast is: “met het uitlenen van een frisbee stimuleren wij de parkbezoekers om actief in beweging te zijn. Tevens is het positief voor de naamsbekendheid van onze Ultimate Frisbeeclub”.

Frisbeeclub Discover beoefent de sportieve teamsport Ultimate Frisbee. De club heeft nog ruimte voor nieuwe leden. Wij zijn een diverse en inclusieve club en verwelkomen zowel jeugd (vanaf circa 14 jaar) als volwassenen. Trainingen vinden plaats op maandag- en woensdagavonden op Sportcentrum De Bongerd. Inlichtingen en aanmelden voor (introductie-) trainingen kan via frisbee.wageningen@gmail.com of kijk op onze website: www.frisbeewageningen.nl.

Het doel van de kastjes is dat iedereen die het Torckpark of park NoordWest bezoekt in de gelegenheid is om tijdens het bezoek van het park op een sportieve manier te bewegen. Dit past binnen het thema ‘inclusief sporten en bewegen’ van het Wageningse sport- en beweegakkoord. Het gebruik van de leen-frisbees is laagdrempelig en gestoeld op het vertrouwen dat onze inwoners het geleende weer terugleggen. De kastjes zijn altijd ‘open’: er zit geen slot op en de frisbee is gratis te gebruiken. De resultaten van vorig jaar laten zien dat de frisbees veel gebruikt worden en dat deze voor het verlaten van het park weer netjes in het kastje terug wordt gelegd.

advertentie
advertentie