De ‘razende fietsfanaat’ brengt soep langs bij de Kleine  Wereld
De ‘razende fietsfanaat’ brengt soep langs bij de Kleine Wereld Dirk Sicco Tijmons

Warme ontmoetingen in winterse Nude

Lokaal Deel je nieuws

Zaterdagmiddag 19 februari. Storm Eunic is net uitgeraasd. In De Nude treffen mensen elkaar manmoedig bij een bakkie koffie of thee. Ook is er heerlijke soep gekookt door mensen van de dagbesteding van het Wijkcentrum.

Een simpel feestje is vaak het leukste. Gasten nemen zelf hun kopjes mee en halen een pak Bokkepootje uit de voorraadkast of zelfgemaakte Syrische Halalret El-Jibon hapjes.Toch komt er wel wat meer bij kijken. Zelfbenoemd “Logistieke fietsfanaat” Dirk rijdt met de bakfiets van het wijkcentrum langs de verschillende locaties om de voorraden drank en soep aan te vullen en maakt foto’s. Maar vooral Marga en Eline zijn druk geweest met de voorbereidingen. Postertjes ontwerpen, laten drukken en distribueren. Mensen bellen en appen en vragen om langs de deuren te gaan. Grote potten koffie zetten in het wijkcentrum. Er ligt nu een blauwdruk klaar voor een volgend stratenfeestje.

Op de grote tafel op het Groen van Prinstererlaan bakt Hans flensjes. Een metalen rand houdt de wind tegen.Hans, die bij vrijwel alle weersomstandigheden kanoot, hoef je niet te vertellen dat dat nodig is. De gezelligheid wordt hier vergroot door muziek uit een oude recorder. 

Bij de picknicktafel in De Savornin Lohmanstraat is flink wat aanloop. Vooral de soep gaat er goed in want warmer dan 6 graden is het niet. Leuk elkaar weer eens te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten. In de winter gebeurt dat toch minder.

In de Cort van der Lindenstraat omringen de organisatoren zich met gasten en ook in de Thorbecke-  en de Treubstraat wordt gezellig gepraat. Er melden zich zelfs twee mensen aan voor het tuinonderhoud. 

De Kleine Wereld, aan de Industrieweg met appartementen voor statushouders wordt hopelijk een volgende keer wat vaker gevonden door de buren. De bewoners hadden in ieder geval een gezellige middag.

Om half vijf begint het te miezeren. Gelukkig is het wijkcentrum open voor een nazit. Alleen de Thorbeckestraat trotseert de kou met zelfgebakken chocolate chips. Dit doen we gauw nog een keer.

Door Noor van der Gulden.

advertentie
advertentie