Op 20, 21, 25 en 26 april gaat Wageningen Vitaal van start, het sport- en beweegprogramma voor iedereen vanaf 55 jaar van Sportservice Wageningen.
Op 20, 21, 25 en 26 april gaat Wageningen Vitaal van start, het sport- en beweegprogramma voor iedereen vanaf 55 jaar van Sportservice Wageningen. Sportservice de Vallei/In licentie Shutterstock

Wageningen Vitaal binnenkort van start

Lokaal Deel je nieuws

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid is niet af te dwingen, maar kan wel bevorderd worden. Een actieve leefstijl, waar beweging een grote rol in speelt, is een goede manier om de gezondheid te stimuleren en te bewaken. Wie niet of weinig meer aan sport doet en eigenlijk wel (weer) wil gaan bewegen, of wil weten hoe het er met de fitheid en conditie voor staat, wordt van harte uitgenodigd mee te doen met Wageningen Vitaal.

Wageningen Vitaal is een project van Sportservice Wageningen dat zich richt op mensen vanaf 55 jaar die graag vitaal willen worden en blijven. Plezier in het bewegen staat bij dit project voorop. Het project start met een gratis en vrijblijvende fitheidstest in samenwerking met M-Visio en Fysiotherapie VIS. Hierbij worden onder meer de conditie en kracht gemeten en een beweegadvies gegeven. Deze fitheidstesten of Vitaliteitsdagen zijn op 20,21, 25 en 26 april in OBS De Tarthorst. Vervolgens bestaat de mogelijkheid mee te doen aan een wandel- of beweegprogramma.

Bij het wandelen wordt 10 weken onder begeleiding in groepsverband gelopen. Bij het beweegprogramma staan in 10 weken tijd verschillende sporten van verschillende aanbieders op het programma. Met de wandelgroep gaat u tien weken wandelen onder begeleiding. Om tegemoet te komen in de kosten vragen wij voor deelname aan de wandelgroep een bijdrage van €5,00 en de beweeggroep van €15,00 euro. Met de beweeggroep maakt u in 10 weken tijd kennis met verschillende sporten en hun aanbieders. Plezier in bewegen staat voorop.

De fittest is gratis, meedoen aan het wandelprogramma kost € 5,00, aan het beweegprogramma € 15,00.

Valpreventie

Buiten Wageningen Vitaal start Sportservice Wageningen ook met een cursus valpreventie. Dag en tijdstip staan nog niet vast, maar opgave is al mogelijk.

Meer informatie en aanmelden

Wie zich wil aanmelden, vragen heeft of meer informatie wil kan contact opnemen met buurtsportcoach Berry Hellegering van Sportservice Wageningen via 06 – 06 - 10 88 68 29 of berry.hellegering@sportservice-wageningen.nl. Aanmelden kan t/m woensdag 13 april.