Vlucht kemphanen
Vlucht kemphanen Gert Kaaschieter

De Binnenveldse Hooilanden in bloei en druk met vogels

17 mei 2022 om 21:16 Lokaal Deel je nieuws

Ooit was Het Binnenveld een drassig laagveengebied met grote biodiversiteit. Vanaf 1950 werd het langzamerhand hoogproductief weidegebied, maar de transitie naar nieuwe natuur is inmiddels in volle gang. Mooi Binnenveld nodigt u uit om hiernaar te komen kijken. De vegetatie is nu al op z’n mooist en veel broedvogels scharrelen rond met hun pullen.

In Het Binnenveld, ten noordwesten van Wageningen, ligt een gebied van bijna 300 ha Hooilanden (gezamenlijk eigendom van Stichting Mooi Binnenveld, Coöperatie Binnenveldse Hooilanden en Staatsbosbeheer) met nieuwe natuur in ontwikkeling. Het gebied is afgeplagd om te verschralen en jaarlijks vindt verdere verschraling plaats door maaisel af te voeren. Het waterbeheersysteem is gescheiden van het omliggende agrarisch gebied en omdat het gebied nu veel drassiger is biedt het ruimte aan bloemrijke (dotterbloem-)hooilanden, blauwgraslanden en trilveen.

Tijdens deze fietsexcursie naar de Binnenveldse Hooilanden gaan we kijken hoe de natuur zich ontwikkelt. Hoe is het met het moeraskartelblad, klokjesgentiaan, melkviooltje? En zien we veel broedende vogels. De excursie vindt plaats in het kader van de Week van de Biologie.

Inschrijven is niet nodig. Meld je om 13.00 uur bij de startlocatie

28 mei 13:30 - 16:00
Café Onder de Linden, Haagsteeg 16, Wageningen

advertentie
advertentie