Nieuw hospice bij verpleeghuis Rumah Kita

Lokaal Deel je nieuws

Bij verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen is de interne verbouwing gestart voor een zelfstandig hospice. Vorig jaar september is hospice De Goudvlinder geopend bij De Lingehof in Bemmel. Mensen krijgen hier goede zorg en begeleiding tijdens de laatste maanden van hun leven. De ervaring die Zinzia in Bemmel heeft opgedaan wordt nu ook ingezet bij Rumah Kita. De Lingehof in Bemmel is net als Rumah Kita in Wageningen een van de verpleeghuizen van Zinzia Zorggroep.

De vraag naar hospices neemt toe, ook vanwege de toenemende vergrijzing. Soms verwelkomden we in Bemmel ook mensen uit Ede of Wageningen. Zo is het idee ontstaan om ook een hospice te openen bij Rumah Kita in Wageningen, volgens het concept van De Goudvlinder in Bemmel. Het wordt een zelfstandig hospice met bijbehorende eigen ingang. Het hospice is wel gelegen bij Rumah Kita waardoor er gebruik kan worden gemaakt van de expertise, het verpleegkundig team en faciliteiten van het verpleeghuis. Het hospice wordt ingericht met zes kamers met een mogelijke uitbreiding naar elf. Ook zijn er plannen voor een familiekamer.

LAATSTE LEVENSFASE
Het hospice is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar in de laatste drie maanden van zijn of haar leven. Voor opname in het hospice bij Rumah Kita hoef je niet van Indische of Molukse afkomst te zijn. Het wordt een hospice voor mensen met verschillende culturele achtergronden. De opening is naar verwachting tussen half september en half oktober van dit jaar. Het hospice is bedoeld voor mensen die thuis wonen of in het ziekenhuis verblijven. Bewoners die in een verpleeghuis wonen overlijden in hun eigen omgeving met bekende verzorgers om zich heen.

VERPLEEGKUNDIGEN EN VRIJWILLIGERS WELKOM
Inmiddels wordt gezocht naar vrijwilligers en zijn er vacatures gesteld voor verpleegkundigen voor het hospice. Verpleegkundigen die interesse hebben kunnen dit aangeven via www.werkenbijzinzia.nl, vrijwilligers kunnen zich melden via vrijwilligers@zinzia.nl. Ook stagiaires zijn welkom.
 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Europees damtitel voor veteraan Ivens 6 uur geleden
Afbeelding
Klusteam Energiek Roghorst 29 sep, 20:22
Afbeelding
Klassieke muziek is niet saai 29 sep, 20:20
Afbeelding
Italian Coffee Company groeit 29 sep, 20:17
Afbeelding
Geld voor stadsgracht 28 sep, 07:46
Afbeelding
Redichem en SKV debuteren op De Wageningse Berg 26 sep, 19:22
Afbeelding
Dokter, Jazz & Co 26 sep, 16:26